Wandeling voor “Comfortroute Berkum”

Foto van auteur

Zwolle – In Berkum vindt op 18 April 2013 a.s., s’morgens om 10.00 uur, de wandeling "Comfortroute Berkum" plaats. De stichting SamenBerkum maakt met wijkbewoners  een wandeling door de wijk. Doel van de wandeling is zoveel mogelijk knelpunten in de wijk op te sporen, waar mensen die slecht ter been zijn of niet meer goed kunnen zien, last van hebben. Belangrijk is het immers dat iedereen veilig kan lopen in de wijk!

 

SamenBerkum wil zoveel mogelijk knelpunten in de wijk meenemen. Dus: als u ergens een plaats weet, waar het niet veilig lopen is, of een plek waarbij het oversteken moeilijk is, schroom niet met ons mee te doen! Deze knelpunten worden verzameld en aangeboden aan de gemeente, met het verzoek aan de gemeente hier t..z.t. iets aan te doen. Of: wellicht kunnen sommige knelpunten verholpen worden door wijkbewoners zelf! Uiteindelijk doel is dat er een "Comfortroute Berkum" komt.

Er worden met elkaar drie routes lopen: Een route waarbij het winkelcentrum en Berkumstede wordt aangedaan, een route waarbij de Frionlocatie aan het Prunispark wordt betrokken en een route van en naar het wijkcentrum “De Weijenbelt”. De start is gezamenlijk om 10.00 uur vanaf Berkumstede. Maar er is eerst een kopje koffie. Daarna is het vertrek voor de wandeling. 

“Tijdens de wandeling noteren we ter plekke alle hindernissen en obstakels. Naast vertegenwoordigers van de gehandicaptenraad, zal ook de wijkbeheerder aanwezig zijn en meelopen. Daarnaast nodigen we alle wijkbewoners uit, en met name de wijkbewoners die wat slechter ter been zijn. Maak van de gelegenheid gebruik, zodat we met ons allen zorgen voor een veilige en comfortabele wijk voor iedereen! Want dat is in het belang van ons allemaal!” 
U kunt zich opgeven om mee te doen bij de balie van Berkumstede. Ook een telefoontje naar de voorzitter van Stichting Samen Berkum is voldoende (06- 53985955).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)