WVF pakt 3 punten tegen SC Rouveen

Foto van auteur

Zwolle – Het voorwoord in het programmaboekje van de voorzitter van WVF gaf het belang van deze thuiswedstrijd al aan. "Wij hopen ons de komende weken veilig te spelen, te beginnen met een overwinning op Rouveen, waar de uitwedstrijd een nederlaag had opgeleverd”. 

Voor het beginsignaal van scheidsrechter Huis in ’t Veld werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van het overlijden van J. Reuvers. 
Het was al in de 2e minuut dat Martijn Pluim de score had kunnen openen uit een kopbal maar hij kwam net te kort om de bal te raken. Anne Nijland die een basisplaats had, soleerde kort daarna door de verdediging maar zijn schot werd gestopt door de keeper. De intenties waren duidelijk, trachten met snelle combinaties zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Dit viel niet mee want de grasmat had door de droogte veel weg van een knollenveld! Het was toch Martijn Pluim die na 11 minuten een voorzet van Marthijn van de Steege koppend tot doelpunt promoveerde 1-0. 

Rob Meijerink kogelde een vrije trap op het doel maar keeper Kruidhof redde “met brandende vingers”. Het was Anne Nijland die na een scrimmage met enkele inzetten, van dichtbij via de paal raakschoot 2-0. De gasten wisten pas in de 25e minuut een schot op het WVF doel te produceren. Jesse Betaze gaf aan gewisseld te willen worden. René Dorgelo kwam voor hem.Kort voor rust leek Richard Bouwmeester de stand te verhogen maar zijn inzet kwam in de kluts en de bal eindigde venijnig tegen zijn neus. Voor een aanstaande vader geen gezicht, dus oppassen….!


Enige nonchalance in de passing van WVF veroorzaakte nog het meeste gevaar van de gasten voor rust. Na de pauze zette Rouveen direct aan en wist zowaar uit een kluwen van spelers te scoren via Poolman 2-1. Gelukkig herstelde Marthijn van de Steege de marge binnen 5 minuten een kopbal uit een prachtige vrije trap van Richard Bouwmeester. Martijn Pluim had nog enkele mogelijkheden de score te verhogen maar miste helaas. Trainer Calderwood bracht Mark Peppelenbos voor Pluim.
Mark was in Enschede licht aangeslagen, hanstring, gewisseld maar kon gelukkig toch een invalbeurt pakken. Timon werd gewisseld voor Robert Jan Stals. De beste kans kwam voor René Dorgelo maar hij controleerde de bal helaas slecht. 
WVF begon meer tegen zichzelf te voetballen, waar de tegenstanders kracht uit wisten te putten. Met tomeloze inzet en een ( onverstaanbaar) aanmoedigende trainer Mijnheer op de lijn, werd er gestreden. WVF wankelde, had moeite met het alles of niets spelletje. WVF werd nog een penalty ontnomen na een duidelijk handcontact. Uit een scrimmage en halve ingreep van Wibo van Dijk bracht Jos Bouwmeester de stand op 3-2. Het was dezelfde Wibo van Dijk echter die met een prima redding de bal over de lat tikte en daardoor de winst zeker stelde.
 Op dit moment tellen de punten en het spel komt op de 2e plaats, zullen we maar concluderen.
Volgende week opnieuw thuis , dan tegen DOS Kampen, hopelijk weer een overwinning en richting rechtstreekse handhaving! 
Door: Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)