Koeien naar buiten in Berkum

Foto van auteur

Nu het koude voorjaar eindelijk voorbij lijkt te zijn, kan het gras weer gaan groeien en kunnen ook de koeien weer naar buiten. In Berkum gaan de koeien zaterdag 20 april a.s. weer voor het eerst het weiland in. Melkveehouder Harold van Vilsteren nodigt iedereen uit te komen kijken op zijn bedrijf aan het Roodhuizerpad 1 in Zwolle, om 12.30 uur.

Voordat de koeien weer uit de stal kunnen, moet er altijd eerst voldoende gras in het weiland staan. De vooruitzichten zien er redelijk gunstig uit, en dus gunt Van Vilsteren zijn circa 100 koeien weer de frisse buitenlucht. De afgelopen jaren kwamen daar vele Zwollenaren naar kijken hoe de dieren de eerste keer de stal uit sprongen. Na een lange winter op stal zijn de koeien altijd weer blij om naar buiten te gaan. Al dansend en met grote sprongen verlaten de beesten de stal. Voor de boer en voor u een waar plezier om naar te kijken. 

Voor melkveehouder Harold van Vilsteren is het vanzelfsprekend dat zijn dieren buiten lopen: ‘Ik vind het zo’n mooi gezicht om die beesten in het weiland te zien grazen of herkauwen, daar kan ik echt van genieten.’ Van de melk wordt ondermeer kaas gemaakt op zuivelboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg in Zwolle. De boerderij van de familie van Vilsteren staat aan het Roodhuizerpad 1 in Berkum. Dit is vlak achter het Sophia Ziekenhuis, en wanneer u met de auto komt is het een zijstraat van de Kuyerhuislaan. Om 12.30 uur gaan de staldeuren open.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)