Edon wint inhaalwedstrijd tegen Reaal Dronten

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdag avond stond de inhaalwedstrijd tegen het laaggeplaatste Reaal Dronten voor Edon op het programma. Edon begon te lichtzinnig aan dit duel en de bezoekers wisten met tomeloze inzet, waarbij hardere middelen niet geschuwd werden, het duel naar zich toe te trekken.

Aan de voorwaartsen van Reaal Dronten waren de mooiste kansen echter niet besteed. Ook Edon kon de eerste helft geen potten breken op een enkele kans Van Ericson na. Deze Ericson kwam als vervanger van William van Oene die zich al vroeg moest laten vervangen vanwege een opgelopen blessure. De thuisclub mocht zich bij rust gelukkig prijzen dat het niet op achterstand stond. Ook het andere raspaardje voorin, Maikel Julio Ricardo Kroes werd stevig aangepakt en moest ook reeds voor rust vervangen worden, waardoor toch met enige zorg de tweede helft werd tegemoet gezien. Echter kreeg na de rust het publiek een heel ander Edon te zien en hoewel het spel niet het niveau van eerder deze competitie benaderde viel er toch voldoende te genieten.

 

 
 
   
 Edon blijkt over een brede selectie te beschikken want de vervangers kweten zich uitstekend van hun taak. De thuisclub tapte uit een ander vaatje en ging de duels fanatieker aan, gaf minder ruimte weg en zette de tegenstander nu wel goed onder druk. Eerst was het nog spits Jeffrey de Nooijer die jammerlijk faalde van elf meter maar hij liet zich er niet door van de wijs brengen en stelde luttele minuten later met een mooie voorzet Ericson instaat van dichtbij de bevrijdende openingstreffer aan te tekenen. 
   
 Even laten was het de Nooijer zelf die een vrije trap op werkelijk schitterende wijze snoeihard hoog in de touwen joeg, waarmee het pleit wel zo’n beetje beslecht was. Ook de zeer verdienstelijk invallende Ericson deed nog subtiel een bijdrage door de keeper van dichtbij wederom te verschalken waarmee dan toch nog een ruime 3-0 zege werd bereikt. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)