Kick-off battle

Foto van auteur

Sport, entertainment én competitie. Met deze drie kenmerken is de Abbott Dance To replace this placeholder, please upload the original image (C:\DOCUME~1\ANKPOT~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.png) on server and insert it in the document.Battle uniek in Nederland. Een danscompetitie die tijdens de eredivisiewedstrijden van Landstede Basketbal & Landstede Volleybal plaatsvindt. De deelnemende teams geven een eigen interpretatie aan streetdance, hip hop, breakdance en showdans. Zaterdag 30 juni 2007 strijden twintig teams in de Stilohal te Zwolle tijdens de Kick-off battle om te komen tot twee poules voor de Abbott Dance Battle 2007-2008. Een twintigtal teams zetten hun beste beentje dan voor om 16 beschikbare plaatsen.

Zaterdag 30 juni vanaf 12.30 uur verzamelen een twintigtal teams uit heel Nederland zich in de Stilohal te Zwolle. Zelfs België is met een team vertegenwoordigd. Daar gaan ze de strijd aan voor plaatsing in ofwel de A-poule, ofwel de B-poule van de Abbott Dance Battle seizoen 2007/2008. Dit doen ze op basis van het resultaat van de 2- of 2½-minuten dans. Een voltallige jury, bestaande uit negen mensen uit de danswereld met ervaringen op nationaal en internationaal niveau, beoordeelt de teams. De resultaten worden om ongeveer 16.15 uur bekend gemaakt.

In de beoordeling wordt vooral gekeken naar showmanship. Dus de attitude van de teams, de interactie met het publiek en het laten zien waartoe het team in staat is. Daarnaast wordt er gelet op de samenwerking, waarbij synchroniteit en de interactie tussen de meerdere teamleden centraal staan. Verder is het dansen met minimale regels, waardoor de teams de meest verrassende moves kunnen tonen. De Kick-off battle is in de regio de enige danswedstrijd op het gebied van streetdance en door de combinatie van sport, entertainment en het competitie-element enig in zijn soort. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />Een apart onderdeel van de wedstrijd is de Freestyle. Teams of individuen zullen gebaseerd op showmanschip alle remmen los gooien. Dus back to basics, daar waar het in het dansen om gaat. Tijdens de Kick-off battle wordt de Freestyle niet gekoppeld aan plaatsing voor de Abbott Dance Battle, maar ingezet als extra uitdaging.

De 16 teams die zich plaatsen voor de Abbott Dance Battle 2007-2008, starten vanaf zaterdag 6 oktober 2007 tijdens de eerste thuiswedstrijd van Landstede Basketbal. Aangevuld met de vier finalisten van de A-poule van het afgelopen jaar zullen de dansteams zich vanaf dan richten op de hoofdprijs van € 500,-. Daarnaast is en blijft het een uitdaging voor elk team om te kijken hoe om te gaan met de spanning, om te komen tot een zo creatief mogelijke dans. Op www.dancebattle.nl zijn wekelijks de resultaten van de teams gedurende het seizoen te zien. De Kick-off battle vindt plaats in de Stilohal aan de Van Wevelinkhovenstraat 107 te Zwolle, op zaterdag 30 juni 2007, van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis en voor iedereen toegankelijk. De Abbott Dance Battle wordt mede mogelijk gemaakt door Abbott Laboratories.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)