Sport, entertainment én competitie tijdens de Kick-off battle

Foto van auteur

Sport, entertainment én competitie. Met deze drie kenmerken is de Abbott Dance Battle uniek in Nederland. Een danscompetitie die tijdens de eredivisiewedstrijden van Landstede Basketbal & Landstede Volleybal plaats vindt. De deelnemende teams, waarvan drie teams uit Ommen gaven een eigen interpretatie aan streetdance, hip hop, breakdance en showdans.

Zaterdagmiddag streden de teams tijdens de Kick-off battle in de Stilohal om te komen tot twee poules voor de Abbott Dance Battle 2007-2008.


Winnende team van de Kick-off battle  Malu Dance Compagny uit Assen


Winnaar van de freestyle Dance Sensation uit Coevorden

 

Winnaar Kick-off battle

De deelnemende teams wisten dat het die middag ging om zich te plaatsen voor de A- en B poule van de Abbott Dance Battle 2007-2008 die gaat starten op zaterdag 6 oktober 2007. Alle teams lieten twee keer de 2 minuten dans zien en zo wist Malu Dance Company uit Assen de jury te overtuigen dat zij de beste dans hadden die middag.  De strijd om de eerste plaats was spannend en ging tussen Extreme XL uit Amsterdam(tweede) en Ultimate Danceforce uit Coevorden(derde). De Zwolse formaties Beat your Battle en Ultimate Scoop wisten zich ook te plaatsen voor de A Poule.
 

Poule B

Poule B zal dit jaar bestaan uit 8 teams. Zij zullen de strijd aan gaan om de eerste plaats die recht geeft op 300 euro. Ommen heeft in deze poule een groot aandeel door met drie teams deel te nemen namelijk; Unbreakable, Breake It Down en Furious. Zij gaan het opnemen tegen Xtreme S uit Amsterdam, Studio M uit Dreumel, Dance-a-licious uit Zwolle, Dance Sensation uit Coevorden en Dance Inc-lusives uit Zwolle.

 

Winnaar freestyle

De winnaar van dit onderdeel komt uit Coevorden en heet Dance Sensation. De jury koos unaniem voor dit team. De showmanship die zij toonden was van een hoge kwaliteit. De ontlading die je vaak ziet bij dit onderdeel was ook nu zichtbaar. Alle dansers waren bezig met onnavolgbare moves en tegelijkertijd probeerden ze het publiek te entertainen. Zo ging een jonge dame van Xtreme S helemaal  op in de muziek en kreeg ze een staande ovatie. Het jongste deelnemende team Unbreakable maakte er een show van. Ultimate Danceforce had een hoog acrobatiek gehalte. Beat your Batlle daagde het publiek uit. Bij Xtreme XL waren twee dames dansend een show aan het opvoeren. Malu Dance Company was met een groep, individuen verschillende moves aan het neerzetten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)