Masters Swol 1894 succesvol bij Open NK

Zwolle – 13 masters van zwemvereniging Swol 1894 namen afgelopen weekend  met veel succes deel aan het open  NK in het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven. De oogst van de ploeg bedroeg maar liefst 8 x goud, 8 x zilver en 6 x brons op persoonlijke nummers. Daar bij sleepten Mathilde Vink (dames 55+) en Christien Nieuwenhuis (dames 60+) ook nog eens drie Nederlandse Mastersrekords uit het water. Op de estafettenummers waren alle zwemmers  ook goed op dreef: 2 x goud, 3 x zilver en 2 x brons in diverse samenstellingen en leeftijdscategorieën.

 

2013-05-03_18.18.45.jpg

 

De persoonlijke gouden medailles gingen naar: Mathilde Vink, 3 keer en twee Mastersrekords (op de 100 en 200m vlinderslag), Christien Nieuwenhuis, 4 keer en 1 Mastersrekord (op de 400m wisselslag), Annemarie Vuist, 1 x (200m schoolslag). De zilveren medailles werden gehaald door: Laura Oosterbroek (2x), Annemarie Vuist(1x), Kasper v.d.Berghe (1x), Marjan Spoelstra (1x), Christien Nieuwenhuis (1x) en Mathilde Vink (1x). Brons was er voor: Annemarie Vuist (2x), Bea Swijnenberg(2x) Kasper v.d.Berghe (1x) en Mathilde Vink (1x).

De andere deelnemers van Swol 1894 wisten ook goede persoonlijke tijden neer te zetten, maar de concurrentie was te groot om daarmee een medaille te behalen. Er was deze keer een rekord aantal deelnemers uit zeker 10 omringende landen. Reden hiervoor is, dat de Europese Kampioenschappen  voor Masters dit jaar in Eindhoven worden gezwommen ( van 31 augustus t/m 7 september) en velen het bad vast wilden “proberen”. Voor de organisatie waren de afgelopen drie dagen dus ook alvast een mooi “opwarmertje” voor de eerste week van september!


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)