Jerrol Poot wordt Berkum-speler van het jaar

Foto van auteur

Zwolle – Jerrol Poot is eerste geworden in het klassement voor de ‘Berkum-speler van het Jaar’ in het seizoen 2012-2013. De nu 24-jarige middenvelder en, af en toe, verdediger heeft daarmee laten zien dat hij een uitstekend en ook zeer stabiel seizoen heeft gehad in zijn eerste jaar bij Berkum, waar hij vanaf het begin een echte aanwinst bleek te zijn. 

Jerrol eindigde ondanks het missen van de laatste competitiewedstrijd met een einduitslag van 7.27 punten, een fractie hoger dan Jeffrey Pohowainjaan die een sterk seizoen bekroonde met de fraaie score van 7.21. Keeper Mathijs Bouwhuis volgde met 7.10 als derde, Yassine Assa en Jason Huisman deelden de vierde en vijfde plaats met elk 7.08 en Dirk Muis werd zesde met een score van 7.05. Bij een aantal daarop volgende spelers werden de eindcijfers vaak nogal beïnvloed doordat ze in een aantal wedstrijden ontbraken door blessures en schorsingen.

De ranglijst is tot stand gekomen door de stemmen van zeven, vanzelfsprekend, totaal onpartijdige en al even kundige mensen die wekelijks een aantal punten gaven van 1 tot en met 10 aan de spelers van het eerste elftal. Om voor verkiezing in aanmerking te komen moest een speler minstens tweederde van de competitie en minimaal 20 minuten per wedstrijd hebben gespeeld. ‘Wiskundig genie’ Rainer Fröhlich heeft daarop enkele berekeningen losgelaten waarover men volgens mede-organisator Hans van Raan tot in lengte van dagen de loftrompet zal blazen…. 

De prijsuitreiking van deze verkiezing vindt plaats op 1 juni bij de jaarlijkse seizoensafsluiting voor de spelers van de eerste én tweede selectie. De betrokken spelers, sponsors en vrijwilligers krijgen nog bericht waar dat gaat gebeuren en hoe laat er wordt begonnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)