Provincie organiseert Docentendag

Foto van auteur

Zwqlle – Op 24 mei organiseert de provincie Overijssel van 12.30 tot 15.30 uur een docentenmiddag voor docenten van de bovenbouw van het voorgezet onderwijs in de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle.

 

Tijdens deze middag krijgen de docenten een uur lang een gastles van de Commissaris van de Koning, mevrouw Ank Bijleveld, en wethouder van de gemeente Zwolle, René de Heer. Hierbij komen de theorie en praktijk van de politiek aan de orde en kunnen de docenten met hen in gesprek. Bovendien krijgen de docenten informatie over de activiteiten die de provincie organiseert in het project Jong Overijssel doet mee!, waarbij leerlingen met politici van provincie en/of gemeente in gesprek kunnen komen.

Programma

 12.30 uur   Ontvangst met lunch 

13.00 uur    Uitleg in de Statenzaal over de mogelijke activiteiten voor leerlingen

13.30 uur    Gastles door Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel en René de Heer, wethouder in de gemeente Zwolle 

14.30 uur    Uitwisselen van ervaringen, suggesties en verbeteringen van de activiteiten  met het projectteam van Jong Overijssel doet mee! 

15.30 uur    Hapje en drankje

Aanmelden

Bent u docent van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en u heeft geen uitnodiging ontvangen via de e-mail? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Albertine Duiven, a.duiven@overijssel.nl. Dit kan tot uiterlijk 17 mei. Uiteraard zijn collega’s ook van harte welkom. Vermeld bij uw aanmelding uw naam, de naam van de school en met hoeveel personen u komt. 

 

Jong Overijssel doet mee!

Jong Overijssel doet mee! betrekt jongeren bij de democratie door het aanbieden van Statenspelen, Democratiespelen, gastlessen en de Overijssel Debat Award. Sinds vorig jaar werkt de provincie op het gebied van gastlessen en Democratiespelen samen met het Haagse ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat en een aantal gemeenten in Overijssel. In de afgelopen 5 jaar heeft de provincie via het project al zo’n 10.000 jongeren ontmoet. 

 

Meer informatie

Neem contact op met Albertine Duiven, 038 499 92 75, a.duiven@overijssel.nl . 

Of kijk op www.jongoverijssel.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)