Boek op schoot…zomer!

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdag 21 juni kunnen baby’s en peuters samen met hun (groot)ouders genieten van muziek en boeken over de zomer. In de Bibliotheek Zwolle Zuid laat muziekdocente Ann Kampen de allerkleinste kinderen een boek beleven.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is bovendien leerzaam; het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! De Bibliotheek Zwolle ondersteunt het landelijke project Boekstart voor baby’s met activiteiten voor de allerkleinsten.

Ann Kampen heeft in de loop der jaren een naam gevestigd waar het gaat om Muziek op schoot. Honderden kinderen en hun ouders hebben inmiddels één of meer cursussen bij haar gevolgd. Daarnaast geeft ze trainingen en workshops voor alle mensen die beroepsmatig of vrijwillig met jonge kinderen werken. In september 2012 heeft zij samen met Margriet Evers MUZIN! opgestart. MUZIN! is het muziek-educatieve bedrijf van Zwolle, dat zowel binnen- als buitenschoolse lessen, cursussen en projecten verzorgt. Onlangs werd bij MUZIN! het 100ste lid ingeschreven.

‘Boek op schoot…zomer!’ vindt vrijdag 21 juni van 10.00 tot 11.00 uur plaats in de Bibliotheek Zwolle Zuid en is geschikt voor baby’s en peuters van 1 t/m 3 jaar. De entree bedraagt 5 euro voor kinderen. Ouders betalen geen entree. Reserveren wordt aangeraden via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)