Bezichtiging stadstuin Harry Pierik

Zwolle – De aanleg van deze bijzondere stadstuin in hartje Assendorp begon in 1984. Inmiddels is deze verborgen stadstuin uitgegroeid tot een open plek in het bos, maar wel midden in de stad! Woensdagavond 18 september leidt Harry Pierik bibliotheekleden rond in zijn tuin. 

In 1984 was een groot deel van de tuin aan de Assendorperstraat een hobbelig veldje vol onkruid, plastic en oud roest. Alleen oude fruitbomen zijn blijven staan; zij dienden als uitgangspunt van het ontwerp. Twee sleutels zijn er nodig en slechts twee deuren door om een droomtuin te betreden. Als je ‘s zomers vanaf de straat de tuin inloopt, lijkt het alsof er een open plek in het bos wordt betreden. Toch bevindt deze tuin zich ergens midden in de stad. Binnen in de verborgen tuin is de bezoeker buiten. Door het assortiment aan planten en hun onderlinge rangschikking roept de tuin van Harry Pierik de sfeer op van varenvalleien, tropische tuinen en nevelige hellingen.

Woensdagavond 18 september is de tuin speciaal geopend voor bibliotheekleden. Bibliotheekleden zijn om 19.00 uur van harte welkom aan de Assendorperstraat 178. De rondleiding duurt tot ca. 20.30 uur. Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)