WVF zet thuis FC Horst opzij

Zwolle – Na de oorwassing vorige voor de beker tegen Dieze West wist WVF vanmiddag de 3 punten in eigen huis te houden. Wibo van Dijk stond vanmiddag op doel want Mike te Wiele moest 1 wedstrijd schorsing uitzitten. Daarnaast begon Richard Bouwmeester op de bank na een late terugkeer van zijn vakantie. Scheidsrechter de Witte floot vanmiddag op de Weidesteen.

Het leek vanmiddag al vroeg mis te gaan want al in de 1e minuut een rare carambole waarbij de bal naast het doel van Wibo verdween. Het antwoord van WVF kwam via lennart Bril die overschoot na een prachtig hakballetje van Mark Peppelenbos. Kort daarna een dieptepass van Jeroen van Brummen op Lennart Bril waarbij de keeper hem onderuithaalde en toch iedereen kon zien dat dit binnen de zestien gebeurde. De vrije trap werd door Sybren Poppen naast geschoten. Wibo van dijk mocht zich vanmiddag ook enkele malen onderscheiden en deed dit meer dan voortreffelijk! Enekel kansrijke inzetten via kopballen en schoten waren een prooi voor hem.

Wapenfeiten daarna: Hessel Berends pegelde naast uit een pass van Marthijn v/d Steege en Jeroen’s aktie die eindigde met een voorzet waar niemand tijdig kon bijsluiten. Sybren Poppen viel geblesseerd uit (lies) en voor hem kwam Kevin Peters. Hij leverde een prima invalbeurt vanmiddag. Het spelpeil van het eerste half uur was zeker aanvaardbaar maar door slordigheden zakte het aanzienlijk. FC Horst bleek ook vaker gevaarlijk via Lima. Ook de corners van de gasten brachten gevaar. Kort voor rust enkele corners voor WVF maar helaas geen doelpunten.

Na rust was het de hardwerkende Bas Bouwhuis die een prima pass op hessel Berends gaf die een aktie inzette die onregelementair werd gestopt. De strafschop werd nu goed benut door Rob Meijerink: 1-0. De voorsprong bleef niet lang in stand. Na 3 minuten werkte Rocco Keizer de bal tegen de touwen uit een corner 1-1. Hessel Bernds maakte een prachtige aktie en zette voor op Mark peppelenbos maar zijn rake kopbal werd op appel van de grensrechter afgekeurd.
Een oud top-scheidsrechter gaf later aan dat hij bijzonder veel moeite had gehad om de lijnsman niet onheus te bejegenen. Maar goed wij hebben als club Respect hoog in het vaandel ! De gasten antwoordden met enkele gevaarlijke  aanvallen maar Wibo bleek een betrouwbare sluitpost. 

Richard Bouwmeester kwam dan toch in het veld voor Mark Peppelenbos. Direct kwam er meer lijn in het spel en waren de automatismen met Hessel berends zichtbaar. Dion Reijnen  was ook een stuwende kracht vanmiddag en schakelde zijn tegenstander goed uit. Waar enekel mooie aanvallen nog geen doelpunt opleverde was het in de 78e minuut raak via Jeroen van Brummen. Hij verzilverde het voorwerk van Richard Bouwmeester en Lennart Bril. Maar liefst 3 corner op rij toonden aan dat WVF de wedstrijd wenste te beslissen.

De grensrechter van Horst was opnieuw aanwezig door veelvuldig voor buitenspel te vlaggen. Bij een corner van FC Horst lag Marthijn v/d Steege plotseling aangeslagen op de grond. Het werd even onvriendelijk. Toch waren het Richard Bouwmeester en Hessel  Berends die de wedstrijd definitief in het slot hadden kunnen gooien. Het was echter Jeroen van Brummen die dit voor elkaar kreeg nadat hij zijn naam had horen omroepen als man of the match. Hij bekroonde een prachtige aanval via Hessel, hemzelf en de inmiddels ingevallen Christian Bril. Eindstand 3-1 en opnieuw 3 punten aan het totaal toegevoegd!

Volgende week uit naar Zutphen.

Karakteristieken

WVF – FC Horst  3-1 (0-0).
Score verloop: 50 Rob Meijerink  1-0,  53 Keizer 1-1, 77en 90 Jeroen van Brummen 2-1  en 3-1

Gele kaart: WVF: Jeroen van Brummen en Hessel Berends           FC Horst:  Dennis Folkers

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: A. de Witte

Opstelling WVF: Wibo van Dijk, Dion Reijnen , Marthijn van der Steege, Sybren Poppen(24 Kevin Peters), Robert Jan Stals, Jeroen van Brummen , Rob Meijerink, Mark Peppelenbos (66 Richard Bouwmeester),  Bas Bouwhuis, Lennart Bril (88 Christian Bril), Hessel Berends.

Opstelling FC Horst:  G.Vliek, van Tienhoven, Staal, Doppenberg, Keizer, van Wijnbergen, Kok, (36 Letroit), R. Vliek, Lima, Folkers(56 ten Brink), Huisman (56 Kort).

Door: Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)