Be Quick pakt 3 punten bij Hulzense Boys

Zwolle – Na het teleurstellende verlies tegen Hulzense Boys heeft Be Quick gisteren weer een overwinning geboekt. De manier waarop dit gebeurde stemde echter niet tot tevredenheid.

Be Quick laat er in het begin van de wedstrijd tegen De Weide geen gras over groeien. Al na twee minuten leidt een prachtig uitgespeelde aanval tot een doelpunt. Talha Özen weet Sander Aarten te vinden en die legt de bal vanaf rechts op het hoofd van Aron Tempelman. Die knikt hem vervolgens fraai binnen: 1-0. Het publiek gaat er dan eens goed voor zitten, maar ziet dan dat de wedstrijd terug valt tot een bedenkelijk niveau. De Weide raakt in de achtste minuut nog de paal, maar opereert in de eerste helft vooral vanuit de verdedigende stellingen. Compact en op eigen helft: Be Quick heeft het er moeilijk mee en heeft de pech dat de bal een paar keer net verkeerd valt. Bovendien ziet het Aron Tempelman voor de rust met een blessure uitvallen. Rik Reuvekamp zal net na de rust het veld met een blessure verlaten.

 

Be Quick schrikt als Marlon Luchtenberg net na rust alleen op keeper Oosterhof afgaat, maar die staat vervolgens z’n mannetje.  Kort daarna komt De Weide goed weg als een vrije trap van Bas Buimer door de spitsen net niet kan worden binnengetikt. In de loop van de tweede helft komt De Weide noodgedwongen wat naar voren. Dat schept ruimte. Maar Be Quick is inmiddels ver weggezakt. Ook ervaren spelers als Frank Oosterhof en Jeroen Horstman slagen er niet in om de boel op sleeptouw te nemen. Er wordt slordig gespeeld en de kansen die er komen in de laatste 20 minuten worden niet benut. De immer hard werkende Wim Nijburg mist in de 79e minuut een grote kans.  Bij Sander Aarten en Cas Duiker ontbreekt vandaag al helemaal de inzet en het eergevoel om het momentum te benutten.

 

Blijft overeind dat Be Quick vandaag geen tegendoelpunt kreeg te verwerken. Tot dusverre gebeurde dat slechts vier keer in de competitie en daarmee heeft het team van Arnie Pot de minst gepasseerde verdediging. Spelers als René Oosterhof, Floris Blom en Rutger Minkjan bleven vandaag  overeind en konden desondanks iets meer tevreden dan de meeste andere spelers van het veld afstappen. Door de overwinning maakt Be Quick nog steeds kans op de periodetitel. OZC en Vroomshoopse Boys zijn de andere gegadigden. Opstelling Be Quick:  René Oosterhof, Rik Reuvekamp  (51. Erik van Beek), Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Bas Buimer, Aron Tempelman (22. Wim Nijburg, 84. Michel Klink) Talha Özen, Cas Duiker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)