Anneke van Giersbergen naar Zwolle

Zwolle – Onlangs verscheen er nieuw werk van de voormalige frontvrouw van metal pioniers The Gathering. Met het studioalbum Drive schrijft ze alweer het vierde hoofdstuk van haar indrukwekkende solocarrière. Haar uitgebreide Europese tour onderstreept nogmaals dat ze nog steeds internationaal relevant is, maar dat maakt haar natuurlijk niet minder geliefd in Nederland. Zaterdag 9 november treedt ze met haar band op in de Suyderseezaal van de IJsselhallen.

 

Op dit moment is Van Giersbergen alweer zes jaar hard aan de weg aan het timmeren met haar solocarrière. In 2012 bracht ze haar prachtige debuutalbum Everything Is Changing uit. Op haar nieuwe album Drive werkte ze samen met songwriter en producer Arno Krabman en dit zorgt voor een lekker direct geluid. Het album is steviger als zijn voorganger en de single My Mother Said is eigenlijk de enige echte ballad van de plaat. Uiteraard staat het karakteristieke emotionele stemgeluid van Van Giersbergen nog steeds centraal.

Colossa
Het tweede album van Colossa kwam uit in eigen beheer op Colossa Records en heet New Day Rising. In de zomer van 2012, onder de hoede van Guide Aalbers en Howie Weinberg (bekend van Nirvana’s Nevermind), werd gewerkt aan de opvolger van het rockdebuut Born To Make a Sound.New Day Rising is een ode aan onderling plezier, de overlevingsdrang en de vrijheid die Colossa zichzelf heeft verworven om de muziek te maken die ze willen maken. De liedjes nestelen zich in je hoofd, laten je dansen en meezingen. Melodieuzer, persoonlijker en meedogenlozer dan ooit tevoren. 

—————————————————————————————————————–

 

ANNEKE VAN GIERSBERGEN
Support: COLOSSA

Locatie                        : Suyderseezaal (IJsselhallen), Zwolle
Wanneer                     : Zaterdag 9 november
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                     : 21:00 uur 
Entree :                       : € 14,00

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar viawww.hedon-zwolle.nl, bij de Plato in Zwolle en aan de avondkassa van de IJsselhallen op de dag van het concert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)