Beekherstel van en langs de Westerveldse Aa

Zwolle – In de Kranenburgweg krijgt de aanleg van een faunapassage steeds meer gestalte. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 8 november. Vanaf dan kunnen kleine dieren als bijvoorbeeld amfibieën en kleine zoogdieren veilig de Kranenburgweg passeren. Gedurende de werkzaamheden blijft telkens één rijstrook beschikbaar.

06-11-2013_fauna_onderdoorgang_kranenburgerweg_03.jpg 

De faunapassage maakt deel uit van het ecologisch beekherstel van en langs de Westerveldse Aa. De aanleg van de passage is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel die in het kader van het Investeringsbudget Landelijk Gebied een subsidie heeft verleend. Een faunapassage is een voorziening voor dieren om ongedwongen en op een veilige manier de andere kant van een weg te bereiken. De passage in de Kranenburgweg is één van de laatste onderdelen van het ecologisch beekherstel van en langs de Westerveldse Aa. Hierna volgt nog een faunapassage onder de A28 ter hoogte van de Ceintuurbaan. Deze wordt dit jaar nog aangelegd waarna het gehele project van de beekherstel is afgerond.

 06-11-2013_fauna_onderdoorgang_kranenburgerweg_04.jpg

06-11-2013_fauna_onderdoorgang_kranenburgerweg_01.jpg

06-11-2013_fauna_onderdoorgang_kranenburgerweg_02.jpg 

Gedurende het hele project is meegelift met andere werkzaamheden. Zo is de aanleg van de faunapassage onder de Kranenburgweg meegenomen in de reconstructiewerkzaamheden van het Rechterland. Dit werkt efficiënt en kostenbesparend. De faunapassage wordt in twee gedeelten in de Kranenburgweg aangebracht. Op deze manier blijft altijd één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt vanaf 28 oktober tot uiterlijk 8 november geregeld door een verkeersregelinstallatie. In de spits worden daarnaast ook verkeersregelaars ingezet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)