‘Psychisch en lichamelijk meer in balans’

Zwolle – In de donkere dagen voor het einde van het jaar organiseert Mindfit (onderdeel van de Dimence Groep) twee themabijeenkomsten over mentaal fitter worden. Op 20 november 2013, van

 

19.15-21.30 uur is er een voorlichting ‘Lichte dagen, donkere dagen’ en op 17 december 2013 van 9.30-12.00 uur een workshop ‘Balans en ontspanning’. Beide bijeenkomsten worden gegeven bij MFC Carrousel in Ommen.

 

Veel mensen hebben wel eens last van psychische klachten, zoals angstig, neerslachtig of gestrest zijn. Vaak uiten deze klachten zich ook lichamelijk: je bent moe, je slaapt slecht, je voelt je opgejaagd of je hebt nergens zin in… Gelukkig gaan dit soort klachten vaak vanzelf over maar niet altijd…En wat doe je dan? Hoe kun je er zelf voor zorgen dat je beter in je vel komt te zitten? Op de twee themabijeenkomsten wordt aandacht besteed aan stress- en stemmingsklachten. Van welke klachten kun je last hebben en hoe ga je daar mee om? En hoe bied je steun als naaste omgeving?

De activiteiten zijn bedoeld voor een breed publiek: voor mensen die iets meer willen weten over het onderwerp, die zelf klachten hebben of die een naaste hebben met klachten. De bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ommen. De voorlichting en de workshop zijn gratis toegankelijk maar opgave is gewenst.

 

Voorlichting  ‘Lichte dagen, donkere dagen’; woensdagavond 20 november

Het kan ons allemaal overkomen, dat we gespannen raken of angstig. Of dat we somber worden, en de zon niet meer echt zien schijnen. Bij deze bijeenkomst wordt uitgelegd hoe klachten als gespannen raken, angstig of somber zijn kunnen ontstaan.

Maar ook besteden we aandacht aan wat je zelf kunt doen om je beter te voelen. En hoe je als naaste omgeving iemand kunt ondersteunen. 

Locatie: MFC Carrousel in Ommen, start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). 

 

Workshop: ‘Balans en ontspanning’ op dinsdagmorgen 17 december

Thema van de ochtend: Hoe signaleer je stress en wat doe je ermee? Naast het geven van informatie worden er oefeningen gedaan die gericht zijn op meer ontspanning. 

Locatie: MFC Carrousel in Ommen. Het programma begint om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).

 

Voor meer informatie of aanmelding, neemt u contact op met Mindfit, telefoonnummer (038) 469 26 08 of per mail: zwolle@mindfit.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)