FC Zwolle verliest in Den Bosch

|   Laatste wijziging

De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding leverde een 2-1 nederlaag op in en tegen FC Den Bosch. In stadion De Vliert maakte Anton Jongsma de Zwolse treffer en waren Hristov en Maguire verantwoordelijk voor de tegendoelpunten.

FC Zwolle leek te spelen in de opstelling zoals we die ook volgende week in Haarlem mogen verwachten: Boer, van der Wal, Botteghin, van der Haar, Derlagen, Holla, Moisander, Jongsma, Boerrigter, Jansen en Oravainen. Voetballend bleef FC Zwolle meer dan overeind en was er sprake van enig overwicht. Den Bosch speelde veelvuldig de lange bal op de twee spitsen Hristov en van der Biezen terwijl FC Zwolle via een vlot combinatiespel de aanval zocht. Al na 10 minuten kopte uit een standaardsituatie oud FC Zwolle-speler Hristov de 1-0 binnen. Albert van der Haar kon hem in een duel binnen de 5-meterlijn niet van de bal houden. In dezelfde minuut maakte Jongsma er al weer 1-1 van. Holla gaf een slimme steekpass op Anton Jongsma die op rand van buitenspel alleen opdook voor keeper Maenpaa en koelbloedig afrondde. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft werd Albert van der Haar vervangen door Etienne Reijnen. De wedstrijd werd rommeliger en het niveau zakte. Toch was het FC Zwolle die de betere kansen kreeg en met de name de lob van Anton Jongsma had een beter lot verdiend. Keeper Maenpaa kon de bal nog net op tijd verwerken. Een kwartier voor tijd kwam Den Bosch op voorsprong en wederom uit een standaard situatie. Een indraaiende vrije trap werd slecht verwerkt en viel voor de voeten van Maguire. De back werd erg slecht verdedigd en schoot via de lat binnen. Hiermee was de eindstand bereikt.

De laatste test voor de competitiestart (uit tegen Haarlem) was nuttig. De resultaten in de voorbereiding geven een wisselend beeld van de kracht van FC Zwolle. Het blijven echter oefenwedstrijden en volgende week zal moeten blijken waar FC Zwolle werkelijk staat.

Bron: FC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)