Geen Basketball Days dit jaar in Zwolle

Zwolle – De komende editie van het vijfdaagse eindejaarstoernooi Basketball Days in Zwolle gaat niet door. De organisatie van het internationale evenement heeft moeite de financiën rond te krijgen.

 

Verleden jaar kon de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagd toernooi met teams uit binnen- en buitenland die hoogstaand basketbal lieten zien. “We hebben een recordaantal bezoekers gehad,” vertelt Tonok Bwefar, “maar zonder sponsors is het toernooi niet rendabel. We hebben het tot twee keer toe zonder gedaan en beide keren trok dat een zware wissel op onze financiën.” Organisator Tonok Bwefar wil de traditie van het eindejaarstoernooi zeker vasthouden. “We hebben nu tijd nodig om de financiën verder rond te krijgen. We verwachten dat het economisch tij langzaam keert en dat sponsors volgend jaar wel instappen.”

 

Spin-off

Basketball Days heeft intussen een succesvolle spin-off in China. De eigenaar van de Chinese deelnemer van BBD in 2012,  Jiangsu Lions, was zo enthousiast over Basketball Days dat hij een soortgelijk toernooi heeft opgezet met de uitstraling van het Zwolse toernooi. In China kunnen de cheerleaders van Basketball Days natuurlijk niet ontbreken, daarom heeft organisator Tonok Bwefar geregeld dat zij in Xuzhou optreden.

 

De organisatie van BBD is ook gevraagd om een Nederlands Eredivisie team naar China te af te vaardigen. Dat is het team van Amsterdam geworden. BC Apollo speelde behalve het toernooi in Xuzhou ook een aantal wedstrijden verspreid door China heen, tegen andere buitenlandse ploegen en Chinese teams.

 

2014

Basketballiefhebbers moeten tot december 2014 geduld hebben om te kunnen genieten van basketbal van hoog niveau. Tonok Bwefar: "We hebben een concept dat scoort bij het publiek, dat zagen we ook in het stijgende aantal bezoekers. Nu de sponsors nog. We gaan er dit jaar alles aan doen om die over de streep te krijgen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)