Zwolse handbalheren te sterk voor Blauw/Wit

Zwolle – De uitwedstrijd bij Blauw/Wit in Ruurlo is altijd lastig. Zij hebben ook een hoger spelend eerste herenteam, dus we gingen er al vanuit dat er een sterker team zou staan dan verwacht. De opdracht voor onze heren was vooral het spelen van ons eigen spel en een hoog tempo houden.

 

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat de heren van de thuisspelende ploeg zich niet de kaas van het brood lieten eten. Er werd van beide kanten snel gespeeld en de score liep gelijk op. Gelukkig bleek na ongeveer 5 minuten dat de conditie van SV Zwolle beter was en konden we door het vasthouden van ons tempo uitlopen. Het leek er af en toe op dat Blauw/Wit weer terug in de wedstrijd zou komen… Dit gebeurde echter niet. De sterke schutters uit het eerste konden niet hun stempel op de wedstrijd drukken. Bij rust leidde SV Zwolle met 7 – 17.

In de tweede helft moesten we het tempo hooghouden en vooral de verdediging van Blauw/Wit op blijven zoeken, want Blauw/Wit hing veel achter aanvallers en de vermoeidheid sloeg toe. Helaas had de scheidsrechter hier weinig oog voor! In de hele wedstrijd zijn twee penalty’s gegeven en 1 keer twee minuten. Dit had aan beide kanten veel strenger gemogen! Gelukkig is SV Zwolle sterk genoeg gebleken om de wedstrijd in een gelijk opgaande tweede helft te winnen met 19 – 31. 

 

Na afloop van de sportieve pot heeft de vervangende aanvoerder netjes en vriendelijk de heren 1 en 2 van Blauw/Wit bedankt voor de wedstrijd evenals de tafel, de scheids, het publiek en elke andere geïnteresseerde fans de heren van SV Zwolle.

 

Doelpunten:

Rik Talens 10, Jelle van den Bos en Luuk Broers 4, Robert ter Stege, Marco Valkenborg en Bart Kroeze 3, Patrick Dania 2 en Ton Blanke en Robin Wolf 1.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)