IJsblokken op weg naar Zwolle

Zwolle – De reusachtige ijsblokken voor het IJsbeelden Festival aan het Rodetorenplein in Zwolle arriveren dit weekeinde. Daarmee wordt de volgende stap in het opbouwproces van het vorstelijke festival rond ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’ gezet.

 

04-12-2012_hard_werken_aan_ijsbeelden_tentoonstelling_02.jpg  

 

Naast 250.000 kilo sneeuw is voor het IJsbeelden Festival ook 250.000 kilo ijs nodig. De reusachtige ijsblokken (2 meter lang, 1 meter breed en 70 centimeter hoog) worden vanuit de koelvrachtwagens in de gekoelde tent (8 graden onder 0) geplaatst. Deze blokken, die per stuk zo’n 1500 kilo wegen, worden van tevoren in een periode van zo’n vier tot zes weken bij een temperatuur van -30Cº vervaardigd, waardoor het ijs transparant en glashelder is. Na aankomst van de 250.000 kilo ijs vindt het ‘stacken’ plaats. Een speciaal uit Finland overgekomen team stapelt de kolossale blokken ijs met behulp van een vorkheftruck op elkaar om zo de gewenste hoogte van de sculptuur te bereiken.

Winter in Zwolle

In het kader van Winter in Zwolle heeft de organisatie van het IJsbeelden Festival een unieke samenwerking gerealiseerd met de stad. Vier je winter in Zwolle niet alleen met hèt internationale IJsbeelden Festival, maar ook met onder andere Marino Marini en Tropisch Koninkrijk in Museum De Fundatie, de Sprookjesdriedaagse en vele andere topvoorstellingen in Odeon de Spiegel en Boekhandel Waanders, de mooiste boekhandel van het land, in de Broeren. Ook de lampenkappen in de Sassenstraat (Sassenstraat Allicht) dragen bij aan de unieke beleving van Winters Zwolle.

 

Openingstijden

Het IJsbeelden Festival in Zwolle is van zaterdag 7 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op donderdagen van 10.00 tot 21.00 uur. Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag is het IJsbeelden Festival gewoon geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Entreeprijzen

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 9,50. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 5,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 25,00. 65-plussers betalen voor een kaartje € 7,00. Honden worden niet toegelaten in de ruimte met de ijs- en sneeuwbeelden.

 

Meer informatie over het IJsbeelden Festival is te vinden op www.ijsbeelden.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)