Lunchlezing maatschappelijk aanbesteden

Zwolle – Het oplossen van maatschappelijke vraagstukken is al lang niet meer (alleen) het feestje van de gemeente. De creativiteit en betrokkenheid van organisaties, bedrijven en inwoners zijn nodig om tot een oplossing te komen. Maar hoe kun je de kennis en kunde van al deze partijen zo goed mogelijk benutten?

Dat is een vraag die in Zwolle al langer hoog op de agenda staat. Het is het thema van de lunchlezing op 26 november. Maatschappelijk aanbesteden is een methodiek om partijen te betrekken bij het vinden van oplossingen voor vragen waarmee de stad te maken heeft. In Zwolle vroegen we ons bijvoorbeeld af hoe dak- en thuislozen een volwaardige plek konden krijgen in de samenleving. Die vraag hebben we beantwoord met behulp van maatschappelijk aanbesteden. We hebben partijen uitgedaagd om in samenspraak met elkaar en met de doelgroep met een oplossing te komen die bij de doelgroep past. Zo kwamen we tot verrassende resultaten.

Tijdens een lunchlezing op dinsdag 26 november 2013 spreekt Mark Waaijenberg over dit onderwerp. De lunchlezingen, die de gemeente met enige regelmaat organiseert, zijn bedoeld voor inwoners van Zwolle,

ondernemers en partners in de stad en zorgen voor inspiratie en discus- sie. Waaijenberg is directeur van

B&A Consulting en auteur van de publicatie ‘Maatschappelijk aanbe- steden, mogen wij u inspireren?’ Hij neemt u mee langs de bouwstenen van maatschappelijk aanbesteden en verkent met u of er grenzen zit- ten aan de toepassing van de me- thodiek. En kijkt samen met u of de methode handvatten biedt voor u als partners en voor de gemeente.

Partijen aan elkaar koppelen

‘Gemeenten timmeren bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken vaak in de beleidsfase de boel te veel dicht’, zegt Mark Waaijenberg. ‘Vervolgens gaan ze dat beleid zelf uitvoeren. Daardoor komen ze niet ver. Als je uit het raam kijkt, zie je

dat er al heel veel gebeurt in de sa- menleving. Het is vooral een kwestie van partijen aan elkaar koppelen.’

Meer weten?

Wilt u hier meer over weten?
Dan bent u van harte welkom bij de lunchlezing van 26 november in het Stadhuis. De lezing begint om 12.30 uur (ontvangst vanaf 12.00 uur) en is afgelopen om 13.15 uur. Daarna staat er een broodje voor u klaar en is er gelegenheid tot napraten.

Aanmelden

U bent van harte welkom, maar aanmelden is noodzakelijk.
Dat kan via l.koetsier@zwolle.nl. Graag tot ziens op 26 november. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)