Lezing over dieren van Brazilië

Zwolle – Natuurvereniging KNNV Zwolle organiseert op dinsdag 26 november weer een lezing in Doepark Nooterhof waarbij alle belangstellende Zwollenaren welkom zijn. Elja van Dongen zal dan spreken over vogels en andere dieren van Brazilië. Deze zomer maakte zij een natuurrondreis door Brazilië, waarbij zij Chapada Nationaal Park, het Amazone-regenwoud en de Pantanal bezocht.

Brazilië staat bekend als het land van het carnaval en de samba, maar ook als het land met een enorme biodiversiteit. Vanwege zijn enorme oppervlakte (het op vier na grootste land in de wereld), zijn geografische ligging en de diversiteit in leefomgevingen, komen er in Brazilië maar liefst 1.700 vogelsoorten voor (ongeveer 17% van alle soorten ter wereld) en vele andere dieren.

"Bij deze presentatie bezoeken we drie zeer verschillende ecosystemen. We bezoeken de savanne-achtige cerrado van Chapada dos Guimaraes, die afgewisseld wordt met galerijbossen, watervallen en ruige rotswanden. We gaan naar het regenwoud van het Amazonegebied en we verkennen de Pantanal met zijn rivieren en moerassen en de vogels die hun heil zoeken in de overgebleven waterplassen in het droge seizoen. Hoogtepunten in de Pantanal zijn de Hyacinth Macaw en de Jaguar, die zich laat bewonderen aan de oevers van de Cuiaba- rivier."

Locatie: de Kruidwisch, Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, Zwolle. Aanvang: 20.00 u. Toegang vrij.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)