Winterfeest Wijkboerderij Schellerhoeve

Zwolle – Zondag 15 december wordt een gezellig en creatief winterfeest voor wijkbewoners en belangstellenden georganiseerd van 13.00 tot 16.00 uur op wijkboerderij de Schellerhoeve. Buiten rijdt de paardentram en zijn er vuurkorven voor het maken van marshmallows. Binnen is er warme chocolademelk en een gezamenlijke ruilmarkt van kerstspullen.

Jong en oud kan zelf cupcakes decoreren en diverse creatieve dingen zelf maken en al doende andere wijkbewoners ongedwongen ontmoeten. Peuters kunnen zelf kleine kerstversieringen maken in de peuterspeelzaal en ze kunnen er een piepkleine kerstversiering op hun wang geschminkt krijgen. Pluktuin Schellerhoeve geeft een workshop papieren engeltjes en vogeltraktaties maken voor jong en oud. Om 14.30 uur is er een optreden van het Schellerkoor, een driestemmig vrouwenkoor met nederlandse en engelstalige kerstliederen.

Zelfgemaakte kerstversieringen, Kerst- en winterartikelen worden verkocht, zoals wollen kerstballen, theelichtjes, houten harten, artikelen voor in de kerstboom, gemaakt door mensen van Frion. Mensen van de RIBW presenteren hun zelfgemaakte artikelen uit wijkwerkplaats het Schuurtje van Zuid met meubels en artikelen van pallet- en steigerhout, zoals o.a. bloembakken, schapjes, tafeltjes en fotolijstjes voor de verkoop.
Bij het Project Natuurlijk Spelen kunnen kinderen een puzzel maken van de ontwerptekening van de natuurlijke speelplek die de komende tijd bij de boerderij zal worden aangelegd. Transition Town Zwolle en Supergroen en creatief, organisatie voor groene activiteiten zoals een groene kinderclub, geven samen een workshop kerstkaartrecyclen en wintermoodboards maken. Dit zijn collages van wintersfeer met behulp van oude kerstkaarten en tijdschriften bedoeld voor zowel kind, puber als oudere. Oude ansichten en tijdschriften zijn erg welkom.
Wijkboerderij Schellerhoeve is te vinden aan Schellerpark 101. Andere wijkbewoners die ook nog iets willen bijdragen kunnen informeren naar de mogelijkheden bij 038 –4656847. Dit wijkfeest wordt georganiseerd door Travers, wijkbewoners en wijkorganisaties.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)