Regeling onttrekkers grond- en oppervlaktewater

Zwolle – Vijf waterschappen in Oost Nederland willen een nieuwe regeling vaststellen voor onttrekkingen uit grond- en oppervlaktewater in kwetsbare gebieden. Daarom zijn deze waterschappen gestart met een inventarisatie naar de omvang van de bestaande onttrekkingen.

 

beregening.jpg 

 

In mei 2013 hebben deze vijf waterschappen een nieuwe beregeningsregeling vastgesteld. Deze regeling staat in kwetsbare gebieden geen onttrekkingen uit grond- en oppervlaktewater toe voor beregening of bevloeiing. Deze beregeningsregeling geldt niet voor bestaande situaties. Maar ook voor bestaande onttrekkingen willen de waterschappen een regeling vaststellen.

Inventarisatie 

Om te weten om welke bestaande onttrekkingen het gaat, voeren de waterschappen een inventarisatie uit onder eigenaren en pachters van percelen liggend binnen 200 meter rondom beschermde natuurgebieden en in de directe omgeving van kwetsbare wateren. 

 

Melden is van belang

Het van belang dat alle eigenaren, pachters en huurders de bestaande situaties melden. In de toekomst is niet- geregistreerde onttrekking voor beregening en bevloeiing verboden en kan leiden tot handhaving. 

 

Meer informatie is te vinden op de waterschapssite www.wgs.nl/beregening

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)