Subsidie voor verbouw wijkspeeltuin Wipstrik

Zwolle – De provincie Overijssel heeft ruim € 2 miljoen toegekend aan 58 projecten binnen de regeling Initiatieven van onderop/Sociaal Kapitaal Overijssel. De regeling was opengesteld van juli tot september 2013. Voor elk van de zeven Overijsselse gebieden was € 297.143 beschikbaar. De regionale Leadergroepen en een ad-hoc groep in Zwolle-Kampen hebben, vanuit hun kennis van het gebied, het provinciaal bestuur over de aanvragen geadviseerd. Een van de projecten is de verbouw en modernisering van de wijkspeeltuin Wipstrik. Dit krijgt 23.000 euro.

Gedeputeerde Bert Boerman is blij dat de regeling zo goed is aangeslagen “Er zijn hele goede initiatieven bij, die veelal zonder overheidsbemoeienis door een groep bewoners of lokale bedrijven zijn opgezet. Ze verdienen allemaal een steuntje in de rug omdat ze de sociale kwaliteit in Overijssel vergroten. Het is mooi dat we als provincie dat steuntje in de rug kunnen bieden”. De projecten zijn zeer divers, zoals een beweegtuin voor senioren, eigen ontwerp van een ontmoetingsplek (‘social sofa’), een paardenzorgboerderij, een buurtmoestuin en nieuwe manier om mensen met een beperking aan het werk te krijgen. De aanvragen zijn beoordeeld op hun bijdrage aan de sociale kwaliteit in Overijssel en aanvullende financiering.

Ook is gekeken naar de levensvatbaarheid van het initiatief. In totaal zijn 58 projecten gehonoreerd. In de onderstaande link vind u per gebied de gehonoreerde projecten: http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/navigatie/rankingstabellen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)