Handbalheren SV Zwolle moeite met Reflex

Zwolle – Afgelopen weekend ontvingen de heren van SV Zwolle hun gasten Reflex uit Varseveld in de Zwolse thuisbasis sporthal De BDG. Alvorens werd er reeds gezegd dat het een moeilijke tegenstander is, ondanks dat het de hekkensluiter is van deze competitie. De Zwolse heren hebben de zege van 23-15 welliswaar kunnen behalen… maar met moeite.

 

Behalve de openingstreffer van SV Zwolle, wat al enkele seconden na het fluitsignaal viel, begon deze wedstrijd net als de wedstrijd uit tegen Reflex: zeer traag. Aan beide kanten was het tempo laag en waren geen flitsende aanvallen of acties te bekennen. Na tien minuten ging het nog steeds gelijk op. De Zwollenaren hadden moeite met het trage spel en waren niet in staat om zichzelf uit deze neerwaartse spiraal te trekken. Trainer/Coach Ronald Mennink en Arjan Leusink proberen de heren nog tactische aanwijzingen geven om de deking beter op te stellen en de aanval te versnellen.

Zo werd een 6-0 verdediging ingezet om de inkomende aanvallers van Reflex buiten de negen meter te houden. Tevergeefs lijkt het soms, want de boomlange nummer 16 van Reflex mag van de verdediging af en toe nog doorlopen of een collega aanspelen die doordringt. Dit levert de gasten nogal wat doelpunten op. De teller voor de rust is blijven hangen op 12-9.

 

Er wordt gehamerd op het feit dat Zwolle met tempo moet spelen, het spel naar zich toe moet trekken en eigen maken. Balcirculatie moet hoog blijven en de druk op de verdediging moet beter uitgevoerd worden. Verdedigend is het nog niet keurig, want de tegenstanders krijgen te veel ruimte, ondanks de 6-0 verdediging.

 

De heren van SV Zwolle hebben zich na de rust nog niet helemaal herpakt, maar er wordt wel iets beter verdedigd, zeker toen er weer terug gegaan werd naar de 5-1 verdediging. Omdat de vorige dekking niet juist stond, leek deze aanpak beter uit te vallen. De Zwollenaren voelden aan dat de druk toenam en wilden het gat groter slaan. 

 

Wat de Zwolse heren te weinig deden waren systemen of simpelweg gevaarlijke druk leggen op de verdediging van Reflex. De statische aanvallen waren hierdoor gemakkelijk te verdedigen. Voor de stand was het een voordeel dat de kleine combinaties of individuele acties doelpunten opleverden. Ondanks de vele missers hebben de heren een eindstand bereikt van 23-15. 

 

Aan de supporters/publiek heeft het niet gelegen! Zij waren enthousiast en fanatiek. Heel erg bedankt voor de steun!!

 

Doelpunt makers: 

Rik Talens 6, Bart Kroeze 4, Luuk Broers, Hans Kan en Patrick Dania 3, Mark Brijan 2, Robert ter Stege en Robin Wolf 1

 

Volgende week weer een stadsderby. Dit keer ontvangt SV Zwolle de heren van SV Tyfoon thuis. 

Zondag 15 december 2013 om 13:20 uur in sporthal De BDG beginnen de heren, na twee dames wedstrijden. Eerst Dames A1 tegen Heeten en daarna Dames 1 tegen HaStu.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)