Handbaldames SV Zwolle verliezen van Heino

Zwolle – Op dinsdagavond stond voor de handbaldames van SV Zwolle het uitgestelde duel tegen HHZD gepland. Na de overwinning van afgelopen weekend op Overwetering waren de dames van Zwolle er ook nu weer op gebrand om te winnen. 

 

De wedstrijdspanning was sterk aanwezig. De dames van Zwolle stonden sterk te verdedigen, maar door een overtreding kreeg HHZD de eerste penalty mee. De penal werd gestopt door Taylor en dat gaf Zwolle een boost. De eerste tien minuten gingen gelijk op en Zwolle wist hun snelle spel goed te spelen. Miranda werd vrijgespeeld op de cirkel en rondde strak af op doel. De voorsprong is voor Zwolle. HHZD antwoordde daarop door een goal vanaf de hoek. Ook ging HHZD een aantal keer snel op de break, maar Taylor wist deze ballen tegen te houden. Zij stond als een dijk te keepen en dat is wat Zwolle zeker nodig had. In de aanval kregen de dames twee penals mee die door Nienke werden benut. In de eerste fase van de eerste helft was Zwolle zeker beter, maar de meiden van Heino vochten hard en we gingen de rust in met een gelijkstand van 6-6.

In het begin van de tweede helft vonden wij het moeilijk om ons te herpakken. Heino stond na een kwartier op een 8-11 voorsprong. De dames van Zwolle begonnen harder te vechten en kwamen tot score door een mooi doorgezette druk en afronding van Despina. 9-11. De verdediging stond sterk en de aanvallen erna wisten Jessica en Nienke het doel te vinden vanuit de hoek en stonden we weer gelijk. Helaas wist Zwolle dit niet vast te houden en scoorde Heino twee keer. Het was een erg spannende wedstrijd en in de laatste minuut stonden ze gelijk met 13-13. Heino was er erg op gebrand om te winnen en dit zag je terug in de laatste fase. Twee keer wisten zij in de break te komen, maar ook deze had de keeper weer. Helaas wist Heino tot score te komen vanuit de hoek en werd een wederdoelpunt van Nienke onterecht afgefloten voor cirkel. De eindstand is 13-14 in het voordeel van Heino. 

 

De dames van Zwolle hebben hard geknokt en de keepster was erg goed vandaag. Helaas was het net niet genoeg voor een overwinning.

 

Zondag 15 december moeten de dames thuis tegen Ha-Stu spelen.

 

Goals: Nienke 6, Despina 4, Miranda 2 en Jessica 1.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)