Berkum speelt gelijk tegen rivaal VVOG

Zwolle – Berkum heeft in het thuisduel tegen directe concurrent VVOG met 4-4 gelijk gespeeld maar moest daar echt alles voor uit de kast halen. Liefst vier keer keken de Zwollenaren door zwak verdedigen tegen een achterstand aan maar even vaak werd dat recht gebogen, de laatste keer zelfs ruim in blessuretijd.

berkvvog-21.jpg 

“Ik ben natuurlijk opgelucht dat we hier een puntje aan over hebben gehouden maar als je vier keer scoort moet je natuurlijk gewoon winnen,” vond Berkum-middenvelder Marc van der Meulen die voor de ultieme gelijkmaker zorgde. Zijn coach Roeland ten Berge stelde vast dat zijn ploeg tekort was geschoten in de defensie. “Het stond organisatorisch niet goed bij ons en we hebben totaal geen grip en controle op de wedstrijd gehad. Na de 3-3 voetbalden we aardig maar kregen we tóch weer een tegengoal, dat mág gewoon niet gebeuren.”

berkvvog-7.jpg

berkvvog-15.jpg 

De 2-2 van Jerrol Poot… 

berkvvog-22.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

berkvvog-1.jpg
 

Achterstand
Net als een week eerder bij Genemuiden begon Berkum vol dadendrang maar stond de ploeg al binnen enkele minuten achter doordat de verdediging niet adequaat ingreep. Samir Merraki, de uitblinker aan VVOG-kant, kon vanaf het middenveld oprukken en kreeg alle gelegenheid om uit te halen voor een snelle 0-1. Berkum deed echter direct wat terug toen de bezoekers net buiten hun 16-metergebied hands maakten. De vrije trap werd door Pascal Diender met veel gevoel en een fraaie curve achter doelman Wesley Bies geschoten: 1-1.

Nog binnen de eerste 20 minuten kwam VVOG echter weer op voorsprong. De lepe Erwin Schouten zag Menno van Elsas vrij staan en de vleugelspits stelde Merraki in staat om voor de 1-2 te zorgen. Even later was het weer raak aan de andere kant. Chris van der Meulen draaide zijn opponent dol op de linkerflank en zijn voorzet kwam terecht bij Jerrol Poot, die met een bekeken schuiver de 2-2 op zijn naam bracht. Binnen enkele minuten nam VVOG echter opnieuw afstand en wéér was het Merraki die Berkum, nu voor de derde keer, de das omdeed. De linksbuiten produceerde van enige afstand een schot dat niet eens zo hard was maar doelman Mathijs Bouwhuis stond volledig op het verkeerde been zodat de bal in de hoek sukkelde: 2-3.

Akelig
Na rust kregen beide teams kansen maar de doelpunten bleven lang uit. Daar kwam 10 minuten voor het einde echter drastisch verandering in toen invaller Marc van der Meulen de bal vanaf rechts voorzette en VVOG-keeper Bies akelig de fout in ging. De Harderwijkse doelman had de bal in eerste instantie te pakken maar liet hem weer glippen en Karim Chengachi was niet te beroerd om dat af te straffen: 3-3.

Daarmee was het foutenfestival aan beide kanten nog steeds niet afgelopen, want enkele minuten voor het slot stond de ingevallen VVOG-spits Richard Haklander na een voorzet van rechts volkomen vrij en hij kon de 3-4 op het scorebord brengen. Dat leek een wel erg zure nederlaag voor Berkum te bezegelen maar daar dacht de thuisploeg met een furieus slotoffensief anders over. Marc van der Meulen beloonde die inzet in blessuretijd met een goed schot waarmee het op het laatste nippertje nog 4-4 werd. Berkum blijft door die remise in de laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop meedraaien in de middenmoot van de Hoofdklasse C, maar de selectie van trainer Ten Berge zal in de tweede seizoenshelft de tegengoals toch echt eens wat minder makkelijk weg moeten geven.

 

Berkum-VVOG, 14 december 2013
Eindstand: 4-4 (2-3)

Doelpunten: 2. Samir Merraki (0-1), 6. Pascal Diender (1-1), 19. Samir Merraki (1-2), 32. Jerrol Poot (2-2), 34. Samir Merraki (2-3), 81. Karim Chengachi (3-3), 89. Richard Haklander (3-4), 90+3. Marc van der Meuen (4-4)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis (63. Marc van der Meulen), Kees Dorgelo, Yassine Assa, Jerrol Poot, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema, Pascal Diender, Chris van der Meulen, Arjen Westrik (63. Karim Chengachi)

Opstelling VVOG: Wesley Bies, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Niels Nijveld, Thomas Vossebelt (Jan Jurriën Hop), Lars Kerver, Tim Brockhoff, Erwin Schouten, Rick Boersma, Samir Merraki (75. Richard Haklander), Menno van Elsas (87. Laurens Christiaan Brouwer).
 
Door: Th. Kölker 
 
berkvvog-6.jpg 
 
berkvvog-2.jpg
 
berkvvog-3.jpg
 
berkvvog-4.jpg
 
berkvvog-5.jpg
 
berkvvog-8.jpg
 
berkvvog-9.jpg 
 
berkvvog-10.jpg
 
berkvvog-11.jpg
 
berkvvog-12.jpg
 
berkvvog-13.jpg
 
berkvvog-14.jpg
 
berkvvog-16.jpg
 
berkvvog-17.jpg
 
berkvvog-18.jpg
 
berkvvog-19.jpg
 
berkvvog-20.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)