Basketballers verliezen in Den Bosch

Zwolle – De basketballers Landstede hebben zondagmiddag de topper van SPM Shoeters verloren. De Bosschenaren, die op de vierde plaats in de competitie staan, trokken in de eigen Maaspoort met 80-72 aan het langste eind.

Koploper Landstede keek zondag lange tijd tegen een achterstand aan, maar in het laatste kwart kon het nog enigszins terugkomen. De kwartstanden waren: 16-14, 39-29, 61-49 en de uitslag 80-72. Het was voor de lange Zwollenaren het tweede verlies dit basketbalseizoen in de competitie. Met een 85-79 overwinning op Wijchen hebben de basketballers van GasTerra Flames uit Groningen de koppositie in de eredivisie overgenomen van Zwolle. Donderdag moet Landstede naar Groningen. Dat duel zal bepalen wie daarna de lijstaanvoerder van de Dutch Basketball League gaat worden.

Vanaf het begin was SPM Shoeters scherp en vooral trefzeker. Het eerste kwart ging duidelijk naar de Shoeters. Niet zozeer in punten (16-14), maar veeleer aan onze gemiste kansen. Driepunters vielen bij de thuisploeg met grote regelmaat in het netje, 9 in de eerste twee kwarten, waarvan 4 maal Kees Akerboom. Landstede Basketbal kon tot halverwege het tweede kwart goed bijblijven, maar kwam toen op steeds grotere achterstand. De wil was er wel, alleen de beloning bleef uit. Halverwege stond het 39-29.

Aan Zwolse zijde vielen driepunters slecht. Dit alles had ook veel te maken met de goede verdediging van Den Bosch. Vol energie en agressiviteit dwongen zij ons tot het nemen van gehaaste schoten. Terwijl de Zwolse defensie niet sterk stond en dus de (goed uitgespeelde) Bosche schoten toe moest staan. Na de rust stond Landstede Basketbal vaker in een zone, dat zorgde voor rust en minder mogelijkheden voor Den Bosch. Maar de Zwolse aanvallen kwamen nog steeds niet goed uit de verf. Het vierde kwart ging de strijd wat gelijker op, Landstede kwam zelfs weer wat meer in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. Eindstand 80-72. Gezien de wedstrijd een terechte uitslag.

Scores: 
Stommes 20 punten, Zondervan 12 p, Tiller 11 p + 8 rebounds, Williams 9 p, De Randamie 7 p, Greiner 6 p, Hulzebos 5 p, Kloos 2 p.

Door het verlies is Landstede Basketbal gezakt naar de tweede plek op de ranglijst, achter GasTerra Flames. Deze ploeg is komende donderdag de tegenstander in het volgende duel! Bij winst in Groningen staan we dus weer aan kop! 
Zondag speelt Landstede Basketbal de laatste thuiswedstrijd van 2013. Om 15.00 uur in het Landstede Sportcentrum tegen Matrixx Magixx.

Bron: landstede-basketbal.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)