Levende kerststal bij school in Zwolle Zuid

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdag 19 december wordt op veel scholen in Zwolle de kerst gevierd, zo ook op basisschool de Phoenix. Met een levende kerststal, een live-optreden van muziekvereniging Kunst na Arbeid en een kerstdiner wordt uiteindelijk het kerstverhaal met diverse leerlingen uit alle groepen op het podium gepresenteerd.

16-12-2010_kerst_vieren_op_de_phoenix_1.jpg 

Om 17.00 uur wordt er buiten gestart bij de levende kerststal met het samen zingen van diverse kerstliederen, ondersteund door Kunst na Arbeid. Voor deze samenzang worden naast de leerlingen en hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, ook de buurtbewoners en toekomstige leerlingen (en hun ouders) uitgenodigd. In de wijk Schelle is deze kerstbijeenkomst altijd een belangrijk evenement voor de school en omgeving. Na de samenzang gaan de kinderen via een lichtjestocht naar binnen waar zij starten met een door henzelf samengesteld kerstmaal. Buiten is er voor de ouders glühwein en erwtensoep. Daarna is er een kerstviering in de hal voor alle kinderen, waarbij uit elke groep 1 of meerdere leerlingen het kerstverhaal vertolken. Ook het schoolorkest zal nog een klein kerstconcert verzorgen.

 

Serious Request

De Phoenix levert ook een bijdrage aan Serious Request. Ouders en leerlingen konden afgelopen week oliebollen en appelflappen bestellen. Van elke bestelde zak gaat 2 euro naar het goede doel. Donderdag kunnen de bestelde bollen en flappen mee naar huis worden genomen. Op dit moment wordt er nog druk geteld en kan een (tussen)stand nog niet worden gegeven. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)