Lezingen over (de geschiedenis van) Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – In vervolg op de Historische Avonden van 2013, worden ook in 2014 lezingen en bijeenkomsten over (de geschiedenis van) Zwolle georganiseerd. De thema’s variëren van bruggen tot het Schnitgerorgel en van architect Lankhorst tot de keuken van het Drostenhuis. Nieuw in het programma is de avond waar korte afwisselende presentaties gegeven worden door de betrokken organisaties.

Voor alle bijeenkomsten geldt: de lezingen beginnen om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open, de toegang is gratis. De bijeenkomsten worden verzorgd door en met medewerking van de teams archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle, het Oversticht, het Zwols Architectuur Podium, de Zwolse Historische Vereniging, Vereniging Vrienden van de Stadskern, het Stedelijk Museum Zwolle en Waanders In de Broeren. Ook na de zomer worden er bijeenkomsten ingepland. Het complete programma kunt u binnenkort nalezen op de website van het Historisch Centrum Overijssel, Stedelijk Museum Zwolle, Gemeente Zwolle, de Zwolse Historische Vereniging en het Oversticht.

Noteert u de eerste data alvast in uw agenda:

Dinsdag 
11 februari
De aartsengel en zijn aartsorgel: het Schnitgerorgel, 
locatie Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41
Dinsdag 
4 maart
De bijzondere keuken van het Drostenhuis, 
locatie Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41
Vrijdag 
21 maart
Zwols palet: afwisselende themalezingen, 
locatie Waanders in de Broeren, Broerenkerk, 
Achter de Broeren 1-3
Dinsdag 
15 april
Bruggen in Zwolle,
locatie Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41
Donderdag 
15 mei
Architect van wederopbouw: Piet Lankhorst, 
locatie Historisch Centrum Overijssel, Van Wevelinkhovenstraat
Dinsdag 
17 juni
Mannen door vrouwenogen, door de eeuwen heen,
locatie Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41

 

Wilt u graag per mail op de hoogte gehouden worden? Meldt u zich dan aan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl. Met vragen kunt u contact opnemen met het Stedelijk Museum Zwolle tel: 038-4214650.