Studenten naar finale SpinAwards Young Talent

Foto van auteur

Zwolle – Op 8 januari vond in Zwolle de regionale voorronde plaats van de Spin Awards Young Talent, de landelijke wedstrijd voor digitaal creatieve en innovatieve jongeren. Negen studententeams van hogeschool Windesheim presenteerden hun ideeën en applicaties. De vijfkoppige jury was onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden cases. De betaalapplicatie van team ‘Wapp’ was het meest overtuigend. Hiermee verwierven zij een nominatie voor de finale. Twee andere teams kregen een ‘wild card’.

Koffie betalen via je mobiel, zo omschrijven Riemer van der Kley en Martijn van der Molen hun applicatie. Een vlotte presentatie van de heren maakt duidelijk dat betalen via je mobiel snel, goedkoop en eenvoudig is. Op dit moment is het in de restaurants op de campus van Windesheim al mogelijk op deze manier af te rekenen.

Wild cards
De jury van de SpinAwards Young Talent was zo enthousiast over de gepresenteerde ideeën dat ze besloten twee wildcards uit te reiken. Tim van Kempen en zijn team kregen voor de applicatie ‘Indoor Navigatie’ de eerste wildcard. Deze digitale aanvulling op bestaande bewegwijzering in gebouwen is al ingezet tijdens Windesheims open dag als extra service voor bezoekers.

De andere wildcard was voor de Android-app ‘Pixel Puzzle’. De enthousiaste presentatie van Caroline de Mots en René van Ling van hun geheugentrainer, op basis van puzzels met kleurenpixels, overtuigde de jury hen door te laten gaan naar de finale ‘Inspiration Days’.

Meeste likes
Na de laatste voorronde van SpinAwards Young Talent op 13 februari worden de wildcards uit de verschillende voorronden op de Facebookpagina van SpinAwards geplaatst en kunnen fans stemmen op hun favoriete case. De twee concepten met de meeste likes gaan alsnog door naar de finale en strijden om de felbegeerde Young Talent-award. Lees het verslag van de voorronde op Windesheim terug op Twitter: @SpinAwards. Foto’s van de winnaars vind je op de SpinAwards Young Talent Facebook.