Succes voor cursus pupillentrainers WVF

Foto van auteur

Zwolle – De afgelopen twee zaterdagen was er bij WVF een trainerscursus voor pupillentrainers van WVF. Deze trainerscursus is georganiseerd door de jeugdcommissie en is inhoudelijk verzorgd door hoofd opleidingen Dick Bremmer samen met de selectietrainer van A1 (Freek) en F1 (Gert).

Tijdens de trainers-/leidersvergadering voor pupillentrainers/-leiders afgelopen september bleek dat er enig animo was voor een trainerscursus. Veel trainers(met name van de niet selectieteams) werken met veel enthousiasme, maar hadden toch het gevoel dat ze een stukje bagage misten om een goede training inhoud te kunnen geven. Na een inventarisatie onder de pupillentrainers bleek enig animo te zijn veranderd in een groot animo en binnen no-time waren er ruim 25 aanmeldingen, hetgeen alle verwachtingen heeft overtroffen. De jeugdcommissie en Dick Bremmer zijn om de tafel gaan zitten en hebben samen een veelzijdig programma samengesteld verspreid over twee dagdelen.

4 januari stond het eerste dagdeel gepland en werd iedereen ontvangen met koffie en oliebollen (mogelijk gemaakt door Bakker Bart Stadshagen). Na een openingswoordje door de jeugdcommissie werd begonnen met een dynamische kennismakingsoefening waarbij iedereen door de vergaderruimte liep, ondersteund door het prachtige lied you will never walk alone. Zodra de muziek stopte was het de bedoeling om iemand aan te spreken en met die persoon je verwachtingen van de trainerscursus te delen. Een leuke warming up en de sfeer zat er gelijk goed in.

Na de kennismaking volgde een korte presentatie over het jeugdbeleidsplan van WVF. Vanuit het beleidsplan kwam ook de gewenste speelstijl van WVF naar voren. Freek gaf uitleg over de speelstijl zoals WVF die voor ogen heeft voor de 11 tegen 11 teams en Gert gaf uitleg over de speelwijze voor de E en F teams (7 tegen 7). Het laatste onderdeel ging over de opbouw van een training en je rol als trainer. In kleine groepjes werd gebrainstormd over de kerncompetenties van een trainer en daarna volgde een korte presentatie per groepje. Dick, Freek en Gert sloten af met het geven van praktische tips hoe een goede training voor te bereiden en inhoud te geven. De sessie werd beëindigd met het geven van een huiswerkopdracht. Er werden vier groepen gemaakt die allemaal een onderdeel van een training moesten gaan voorbereiden voor 11 januari.

11 januari was de praktijkdag. De praktijkdag begon met een korte terugblik en het uitwerken van de huiswerkopdracht samen met de andere teamleden. Ondertussen kwam de regen met bakken uit de lucht, maar zaten we nog lekker warm in de bestuurskamer. Gelukkig wist Dick met wat mooie anekdotes de tijd nog wat te rekken zodat we onder toeziend oog van een stralende zon het veld konden betreden. Wie dacht zich te kunnen verschuilen had het goed mis, want naast het geven van een training moesten de trainers ook flink aan de bak als speler. De vier gemaakte groepen hadden namelijk allemaal een rol. Een groep gaf training, twee groepen waren de spelers en de laatste groep gaf feedback aan de trainers. De onderdelen passen/trappen, positiespel, afwerken en partijvorm kwamen aan bod. Ondanks dat er fanatiek getraind werd (door trainers op leeftijd) was het alleen Dick die met een hamstring blessure het veld af ging. Door de nuttige feedback aan elkaar en extra uitleg van Freek en Dick was het een geslaagde veldsessie.

Na de training werd er onder het genot van een drankje afgesloten en was de all-over conclusie dat het twee geslaagde sessies waren die zeker opvolging verdienen. In plaats van een diploma ontvingen de trainers een mooie schrijfmap(met bescheiden reclame) voor bij de wedstrijden.

Bron: wvf.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)