Berkum ontvangt sterk Drachtster Boys

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen Drachtster Boys, een ploeg die de laatste weken volop zelfvertrouwen heeft gekweekt met uitstekende resultaten. Berkum startte na de winterstop teleurstellend maar poetste het blazoen afgelopen week weer wat op door in het bekertoernooi de achtste finales te bereiken.

“Drachtster Boys is goed in de verdediging en komt er snel uit. We hebben zaterdag voor de beker al op zo’n soort tegenstander kunnen oefenen en dat ging heel goed. We mogen niets weggeven, dat vergt veel focus, geduld en concentratie. We zullen ze zeker niet onderschatten,” kondigt Berkum-trainer Roeland ten Berge aan. Drachtster Boys begon dit seizoen, na een kampioenschap in de 1e Klasse E, wat wisselvallig en eindigde in de eerste periode nét onder Berkum. De Friezen wonnen hun thuiswedstrijd tegen Berkum toen overigens wel met 1-0 door een wereldgoal van Peter Jansen Klomp. De laatste tijd pakt de selectie van trainer Fred de Boer de nodige punten en de Friezen staan nu in de Hoofdklasse C op een keurige achtste plaats. Drachtster Boys versloeg begin deze maand VVOG met 1-0 en kwam daardoor op 20 punten, vijf meer dan Berkum. Het valt daarbij op dat de ploeg slechts 15 keer heeft gescoord, het op één na laagste doelpuntentotaal van deze klasse. Daar staat tegenover dat de ploeg maar 18 tegengoals toe moest staan en alleen de defensie van koploper ACV deed het wat dat betreft beter.

Afgelopen week liet Drachtster Boys overigens zien wel degelijk te kunnen scoren want toen werd SC Genemuiden in de strijd om de Districtsbeker Noord met liefst 7-1 afgedroogd. Genemuiden, toch een titelkandidaat waarvan de Friezen in de competitie twee keer verloren, kwam in dat bekerduel al na enkele minuten op achterstand. Dat gebeurde na een afgeslagen corner en ook daarna vielen er nog vier (!) doelpunten uit spelhervattingen. Na rust groeide Jan Stoker uit tot man van de wedstrijd. De buitenspeler, die in de competitie nog niet had gescoord, bracht toen met drie opeenvolgende doelpunten een onvervalste hattrick op zijn naam!

Verliespartijen
Berkum heeft een slechte competitieserie achter de rug met drie verliespartijen na de winterstop maar richtte zich afgelopen zaterdag wat op met een 0-3 winst in het bekerduel bij Voorwaarts Twello. De Zwollenaren kwamen lange tijd moeilijk door de stugge Voorwaarts-verdediging maar liepen in de slotfase toch naar een ruime winst door goals van Karim Chengachi, Chris van der Meulen en invaller Arjen Westrik.

Dat zorgde voor meer geloof in eigen kunnen bij de Zwollenaren die in de competitie gewoon weer eens een overwinning nodig hebben om afstand te nemen van de gevarenzone. De daarvoor belangrijke wedstrijd Berkum-Drachtster Boys wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Benjamin Selier uit Amsterdam, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur laat aftrappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)