Cursus Eerste Hulp Aan Kinderen

Foto van auteur

Zwolle – Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen na een ongeval thuis behandeld op de Spoedeisende Hulp. Jonge kinderen van 0-4 jaar lopen het grootste risico! Zij vallen bijvoorbeeld van de trap of de commode. Ook vergiftiging is onder deze groep een veelvoorkomend ongeval. Gelukkig ben jij als ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is.. Toch? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als jouw kind iets overkomt?

Om vertrouwd te raken met alle facetten van Eerste Hulp aan kinderen is er een aanvullende EHBO cursus ontwikkeld, waarin aandacht wordt besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen u kunt nemen om de veiligheid te vergroten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: botbreuken, bloedingen, brandwonden en koortsstuipen. Tevens is er aandacht voor een uitgebreide reanimatie training gericht op kinderen.

De cursus vindt plaats op woensdag 12 en 19 maart. De kosten bedragen 90 euro, inclusief cursus materiaal en certificaat. Aanmelden kan via e-mail: afdelingzwolle@redcross.nl of telefonisch via 038 – 452 58 62. Alle Eerste Hulp cursussen van het Rode Kruis voldoen aan de richtlijnen van het European First Aid Manual (EFAM). De locatie waar de cursus gegeven wordt is het Rode Kruisgebouw aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle.

Bent u gastouder en heeft u een certificaat “Eerste Hulp aan kinderen” nodig? Dan is het goed om te weten dat recent de wetgeving is veranderd.  Het certificaat van het Rode Kruis is nu ook opgenomen in de wet als officieel erkend certificaat “Eerste hulp aan kinderen”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)