De studenten hebben de verhalen zelf uitgezocht. Het zijn dus verhalen waar ze iets mee hebben, waardoor ze ze nog beter kunnen brengen. Het gaat om verhalen als ‘De kleren van de keizer’, ‘Hoe komt de zebra aan zijn strepen’ en ‘De Indische waterlelies’. Een student brengt een verhaal dat door haar moeder is geschreven, over ‘Ben-niet-bang’-stenen. De vertelvoorstelling wordt omlijst door muziek van een professionele pianist. Deze associeert voor en na de verhalen op de betreffende thema’s. De vertelvoorstelling vindt plaats in de Collegezaal van Landstede aan de Fuchsiastraat 1, die voor de gelegenheid is omgebouwd tot een theaterzaal, met licht en geluid en alle andere benodigdheden om van de voorstelling een succes te maken. Het programma start op donderdag 20 maart om 13.30 uur. Na drie verhalen is er een pauze met limonade, koffie, thee en wat lekkers. Daarna volgen nog drie verhalen. De voorstelling is afgelopen om ongeveer 15.15 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De Vertelvoorstelling is een goed voorbeeld van de wijze waarop Landstede ondernemend is en middenin de samenleving staat. Studenten Onderwijsassistent creëren onder begeleiding van docenten een reële praktijkomgeving, vertellen, vangen de kinderen op en helpen mee met de organisatie. Op deze wijze leren ze al doende samenwerken, overleggen, aansturen en begeleiden. Daarnaast krijgen ze zo de gelegenheid om hun eigen talenten te exploiteren. De Vertelvoorstelling zal waarschijnlijk een vast onderdeel gaan uitmaken van het lesprogramma van de opleiding Onderwijsassistent.
Zwolle – Hoe zat het ook alweer met de kleren van de keizer? Wat helpt het beste als je bang bent? En wat is het verhaal achter die zeven stil dobberende, witte waterlelies in het Indische woud? Op Wereldverteldag, donderdag 20 maart, geven zes tweedejaars studenten Onderwijsassistent een sfeervolle Vertelvoorstelling aan vijftig leerlingen van groep 4 en andere belangstellenden.
Een verhaal vertellen is niet zomaar een stukje tekst voorlezen. Wie echt goed een verhaal wil vertellen, brengt nuances en gevoel aan, omlijst de vertelling met sfeer en spanning. De echte verteller sleept de luisteraar mee in een andere wereld, een nieuwe fantasie. Dat weten de tweedejaars studenten Onderwijsassistent van Landstede als geen ander. De afgelopen tijd kregen ze achtmaal vertelles van docent Jaap van Driezum, waarbij ze werden gecoacht door professionals van Verteltheater Werder / De nationale Vertelschool. Zes van de studenten geven op donderdag 20 maart, Wereldverteldag, een vertelvoorstelling aan vijftig leerlingen van groep 4 van twee basisscholen en enkele van hun ouders. Deze zes studenten zijn volgens de vertelexperts van het Verteltheater echte verteltalenten, de kwaliteit is optimaal.
Gerelateerde Berichten
(Automatisch gegenereerd)