Streekmarkt Nooterhof geeft vele smaken prijs

Zwolle – Met de streekmarkt De Smaak van Zwolle op zondag 6 april startte het seizoen voor Doepark Nooterhof. Tijdens de streekmarkt De Smaak van Zwolle, die georganiseerd werd door Slow Food Zwolle en Doepark Nooterhof, koń het publiek kennismaken met producten van leveranciers uit de directe omgeving van Zwolle. Alle bedrijven die deelnamen waren gevestigd binnen een straal van 30 kilometer rondom Zwolle, zodat er ook sprake was van een echte streekmarkt. Het was er gezellig druk, de kinderen hadden genoeg te doen en vooral te proeven.
 
https://youtu.be/Bx06i2d8CXw 
Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt konden proeven en kopen bij wijnboeren en wijnhandelaren, kaasmakers, groente- en fruitkwekers en groenteboeren, ambachtelijke bakkers, een imker, worstmakers, bierbrouwers, biologische winkeliers en vele anderen. Daarnaast stonden er ook kramen met cadeauartikelen en ook verschillende natuur- en milieuorganisaties waren op de markt aanwezig. Aan deze eerste editie van 2014, er volgen nog streekmarkten in juni en september, namen maar liefst 50 standhouders deel. 
06-apr-2014-streekmarkt-010.jpg
06-apr-2014-streekmarkt-011.jpg 

06-apr-2014-streekmarkt-012.jpg

06-apr-2014-streekmarkt-014.jpg

Doepark Nooterhof Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin, terwijl de ouders een kijkje kunnen nemen in de tuin van de vergeten groenten of de bijen- en vlindertuin. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede. Slow Food Zwolle Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Zij geloven in het recht op het genieten, in eten met een goede smaak die wortelt in de gastronomische traditie. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en onze eigen gezondheid. Zij vinden dat de voedselproducenten daarvoor een redelijke prijs betaald moeten krijgen. Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden. De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)