Be Quick houdt zicht op titel na zege

Zwolle – Be Quick heeft zich zaterdagmiddag in Dieren bijzonder effectief getoond. Bijna alle kansen werden afgemaakt,  waardoor er een ruime 2-5 overwinning op het bord kwam te staan.  Be Quick blijft daardoor meedoen om het kampioenschap.

Be Quick begint goed aan de wedstrijd in Dieren en zet meteen druk op de tegenstander. Dat leidt in de 5e minuut tot een gevaarlijke situatie, maar de bal van Sander Aarten bereikt net niet Bas Buimer. De afgeslagen aanval krijgt echter een vervolg als de bal hoog voor het doel wordt gebracht. Aron Tempelman weet de keeper vervolgens met een kopbal te verschalken: 0-1.

Op een zonovergoten sportpark tussen het Veluwse groen is dat een uitstekende start voor Be Quick. De meegereisde Be Quickers hopen dan dat Be Quick de goede start kan doortrekken, maar dat gebeurt niet echt. Dieren komt steeds beter in de wedstrijd en ziet dat Hiele van Valburg de bal in de 20e minuut op de paal schiet. Even later raakt Kay van Scharrenburg de bal niet goed en Be Quick komt er nog eens goed mee weg.

René Oosterhof heeft dan al het veld met een blessure verlaten. Vervanger Bram Neplenbroek ziet echter dat Be Quick de wedstrijd niet onder controle krijgt. Kay van Scharrenburg en Bram Wijnands krijgen vervolgens ook nog kansen, maar Be Quick slaat op slag van rust opnieuw toe. Een uitstekende corner van  Talha Özen wordt door Aron Tempelman prima binnengeknikt: 0-2.

Cijfers zeggen niet alles, maar Be Quick gaat met deze voordelige stand aan de thee. Na een klein uur voetballen wordt het zelfs 0-3 als Felix Boessenkool een vrije trap van  Talha Özen binnenwerkt. De scheidsrechter heeft het doelpunt amper genoteerd en dan staat de 0-4 al op het bord. De snelle Sander Aarten biedt Aron Tempelman een kans op maat en die werkt zijn derde doelpunt van de middag binnen.

In de 68e minuut zijn de rollen omgedraaid als Sander Aarten door Aron Tempelman voor de keeper wordt gezet. Aarten werkt het goed af en tekent daarmee voor de 0-5. Een monsterscore zal het echter niet worden vanmiddag. In het restant van de wedstrijd is Dieren de bovenliggende partij en door doelpunten van Verlaan en Dazdaz komt het nog terug tot 2-5.

Cijfers mogen dan niet alles zeggen, Be Quick blijft in punten gelijk met Vroomshoopse Boys dat ook wist te winnen. Van de achtervolgers pakte ook RDC de winst en dat houdt dus nog een kleine kans op het kampioenschap. Dat geldt niet meer voor Enter Vooruit. Daar kunnen de titelkansen worden opgeborgen na de nederlaag tegen Hulzense Boys. Be Quick speelt op 3 mei nog thuis tegen OZC en op 10 mei uit tegen Drienerlo.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof (27. Bram Neplenbroek) , Eric van Beek (80. Rik Reuvekamp), Karwan Mehrabi, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten (74. Cas Duiker), Felix Boessenkool, Aron Tempelman, Bas Buimer en Talha Özen.

Door Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)