Deltion studenten actief op BFO

Door Redactie

Zwolle – Deltion is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het festival biedt de ideale mogelijkheid voor studenten om praktijkervaring op te doen. Meer dan 300 studenten van verschillende opleidingen leveren in de voorbereidingen en op maandag 5 mei hun bijdrage aan het festival.

Zo helpen studenten Podiumtechniek mee bij het hangen en aansluiten van de buitenverlichting op het festivalterrein en studenten Beveiliging worden ingezet voor de beveiliging van het festival. Daarnaast is Deltion aanwezig met het project ‘Wereld maken’ van de opleidingen Sociaal Agogisch Werk, Art & Design, Grafisch Vormgeven en Sign.

Wereld maken zijn diverse projecten van het Deltion College die er op gericht zijn om kennis te maken met verschillende doelgroepen in de samenleving. Te denken valt aan dak- en thuislozen, ouderen en mensen met een psychiatrische aandoening. Wereld maken richt zich op ontmoetingen tussen deze verschillende doelgroepen en de studenten. Bijvoorbeeld ouderen die zich verdiepen in de leefwereld van de jongeren en de jongeren maken kennis met de ouderen. De ontmoetingen zijn vertaald naar creatieve producten, zoals foto’s, gedichten en film.
In de twee tenten op het festivalterrein is het resultaat van Wereld Maken te bewonderen. Daarnaast is er van 12.30 – 17.00 uur een gevarieerd programma. Luister vanuit je luie stoel naar gedichten en geniet van (muzikale) acts, speel ‘wie van de drie’ met voorlichters van Focus en bekijk de foto-expositie. Deltion zorgt ook dit jaar op het Bevrijdingsfestival Overijssel voor een reeks speciale privéconcertjes van o.a. Sofia Dragt en Typhoon. In een speciale VIPlounge, te bereiken via een VIP trip door de wateren van Park de Weezenlanden, is plek voor ongeveer 60 gasten per optreden. Naast Typhoon treden ook Tim Vantol, Dear Ellinor en Tarragona op. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op www.deltion.nl/5mei

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)