Wethouder Vedelaar slaat eerste paal het Anker

Zwolle – De eerste paal voor de nieuwbouw van het Anker gaat de grond in. Wethouder Nelleke Vedelaar verricht donderdag deze handeling samen met de voorzitter van Stichting Wijkcentrum het Anker op de hoek Voorsterweg/Teunisbloemweg.

 

het_anker_westenholte.jpg 

 

Het nieuwe Anker bestaat uit een wijkcentrum en een sporthal. De sporthal wordt onder andere gebruikt door de lagere scholen in Westenholte en Stadshagen voor de gymnastiekles. Begin 2015 wordt het Anker opgeleverd. Het nieuwe Anker wordt een duurzaam gebouw met een totale oppervlakte van 2730 m2  In het gebouw worden diverse isolerende en energiebesparende maatregelen genomen. Zo wordt het pand voorzien van 500m2 zonnepanelen, die jaarlijks 45.000 kWH energie leveren en wordt een warmtepomp gebruikt om ook warme buitenlucht te gebruiken voor de verwarming van het gebouw. Het ontwerp van het gebouw is van MoederscheimMoonen Architecten.

De keuze voor het ontwerp en de eisen waaraan het gebouw moet voldoen kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gebruikersgroep. Hierin waren vertegenwoordigd: Bestuur Stichting Wijkcentrum Het Anker, Wijkvereniging WVF,  de scholen Catent, Vivente, Accretio, OOZ, Volleybal, Turnlust, Sportservice Zwolle, Excelsior, Zwolse gehandicaptenraad, Travers, WIJZ en voetbalvereniging WVF en de gemeente Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Wethouder Vedelaar slaat eerste paal het Anker”

Reacties zijn gesloten.