Film over Moderne Devotie Zwolle

Zwolle – Donderdag 15 mei vindt er een landelijke perspresentatie plaats over de Moderne Devotie rond Zwolle door de vertoning van een korte en krachtige film in Filmtheater Fraterhuis te Zwolle. De Moderne Devotie heeft een groot gedeelte van de identiteit van de regio Zwolle bepaald. De film, opgenomen in het zogenoemde Devotenkwartier, is een initiatief van het Deltion College en is geproduceerd door Renate Wennemars en haar team. De film is na presentatie beschikbaar voor derden.

 

Het Devotenkwartier – gelegen in de denkbeeldige driehoek tussen Fundatie, Bethlehemkerk en Grote Kerk – is het gebied van de bekende Zwolse Latijnse School waar Johannes Cele rector was ten tijde van de Moderne Devotie. Het Deltion College ontdekte tijdens de productie van de film veel overeenkomsten tussen de kernwaarden van de Moderne Devotie en die van het Deltion College. Bijzonder is ook dat de waarden van onderwijs, ondernemerschap, zorg, PEC Zwolle, bestuur en cultuur dicht bij elkaar liggen. Succes komt niet uit de lucht vallen.

De filmpresentatie wordt ingeleid door Henriette Boerhof, directeur van het Fraterhuis en Bert Beun, voorzitter van het College van Bestuur van het Deltion College. Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle geeft na afloop een reactie op de productie. De burgemeester heeft in 2011, samen met zijn collega van Deventer, een overeenkomst getekend om de Moderne Devotie, in alle sectoren en daar waar mogelijk, te ondersteunen. Mink de Vries geeft zal namens de organisatie Nieuwe Devotie (ook wel Postmoderne Devotie genoemd) een overzicht geven van de ontwikkelingen van de Nieuwe Devotie in de IJsselstreek en in de rest van het land.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)