Zwolle Unlimited vult straten oude stadscentrum

Zwolle – Dwalen door straten vol verrassingen. Festival Zwolle Unlimited luidt eind mei de zomer in en vult meer en meer straten van het oude stadscentrum van Zwolle met wonderschone vertellingen, spannend theater, boeken, muziek en gezelligheid, met culinaire proeverijen, brocante en sport. Het festival bundelt de kleinschalige culturele en kunstzinnige pareltjes van de stad en wordt gehouden van 30 mei tot en met 1 juni. De drie organisaties achter het festival verstrengelen zich meer en meer tot een kleurrijk geheel, een warm bad vol beleving. www.zwolleunlimited.nl.

 

zwolle_unlimited_hoge_reso.jpg 

 

Het complete programma wordt half mei verspreid in de festivalkrant. De festivalkrant wordt bezorgd samen met huis-aan-huiskrant De Swollenaer, dus houd hem in de gaten want het hele programma staat erin. Het Zwolse stadshart wordt gevuld met strobalentheaters, Zwolse theatermakers, een eilandbar voor cocktails, een workshopplein met een keur aan workshops in nomadententen, straattheateracts, vertellers van ver, circusacts, rootsmuziek, een kramenlint met duizenden boeken, een singer-songwriterveld, een dichterspodium, straatschilderen, een podium speciaal voor amateurkunstenaars, kinderbouwplaats met bamboestiek, 50 jaar Citroën Traction Avant, een platte dierentuin, een hiphopplein, terrasjes om uit te puffen, foodtrucks, een handgedraaide zweefmolen, meespeelvoorstellingen en kinderconcerten.

 

Samenwerking

Zwolle Unlimited is geen gewoon festival, maar een samenwerkingsverband van de Zwolse Boekenmarkt, het Straattheaterfestival Kunsten op Straat en Waterval Internationaal Vertelfestival. Jaarlijks haken bovendien nog vele andere evenementen aan bij Zwolle Unlimited, zoals theatergroepen en maatschappelijke bewegingen. De samenwerking dateert al van 2011. De festivals verstrengelen zich elk jaar een beetje meer tot een kleurrijk geheel. Dit jaar is er voor het eerst een ‘heel rondje te maken’ door het stadscentrum. Festivalpleinen zijn het Ter Pelkwijkpark, de groene route langs ‘het eilandje’ achter de Kerkstraat, de Thorbeckegracht bij De Verhalenboot, het Broerenkerkplein voor café Het Beugeltje, het Rode Torenplein, de Melkmarkt, het Grote Kerkplein, de Grote Markt, de Oude Vismarkt en de Ter Pelkwijkstraat. De route van de Zwolse Boekenmarkt, zondag 1 juni, loopt wegens de koopzondag vanaf de Melkmarkt via de Oude Vismarkt naar het Gasthuisplein. 

 

Deelnemers Zwolle Unlimited 2014

Straattheaterfestival Kunsten op Straat, Zwolse Boekenmarkt, Waterval Internationaal Vertelfestival, Kunst&Zo (Week van de Amateurkunst), Petit Montmartre Zwolle, Het Wijnfestival, The Young Ones, Jonge Honden, Theater Gnaffel, Odeon de Spiegel theaters, Nationale Jeugd Musical School, Verteltheater De Verhalenboot, Kamer Operahuis, Zwols Toneelhuis, Altijd Watt, NijT, Kamerspel, project Adriaan Valk, Postmoderne Devotie, Traction Avant Nederland, Waanders in de Broeren, Stedelijk Museum, Musical Enjoy, Hesz en Camping de Agnietenberg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)