Indische buurt is klaar voor het WK

Door Redactie

Zwolle – De oranje vlaggetjes hangen te wapperen in de straat, het Sumatrapleintje ligt er keurig bij en de barbecue staat aan. Het is feest in de buurt, want woensdag is het onderhoudstraject aan de woningen officieel afgesloten.

In het najaar van 2013 startte Openbaar Belang en Nijhuis Bouw B.V. met het verbeteren van de woningen in de Indische buurt. Met een strakke planning heeft Nijhuis Bouw zijn belofte aan de bewoners waargemaakt. De Indische buurt is klaar voor het WK voetbal! In zijn toespraak bedankte Gerard Nijhof van Nijhuis alle bewoners voor de samenwerking. “Wij kijken terug op een intensieve periode, waarin u dagelijks te maken had met ons en de werkzaamheden die wij uitvoerden. 

Met veel plezier hebben wij dan ook bijgedragen aan het opknappen van het Sumatrapleintje.” “Het resultaat kon niet zonder u, de medewerking van de bewoners, tot stand komen. Prachtig om te zien dat de buurtkracht heeft geresulteerd in dit ontmoetingspleintje”, benoemde Gerke Brouwer van Openbaar Belang. Tot slot onthulde bewoner Bianca Schenkel samen met Jeroen d’Ailly van Travers Welzijn het naambordje van het pleintje, ’t PEC stekkie. 

De woningvernieuwing heeft voor de bewoners geleid tot meer wooncomfort. Hiermee vervult het een grote wens van velen. Minder stookkosten en vrij van tocht. De woningen aan de Banka-, Borneo-, Java-, Riouw- en Sumatrastraat zijn zowel aan de binnenzijde als buitenzijde flink aangepakt. Met het aanbrengen van isolatie in de schil en onder de vloer, het vervangen van voegwerk, aanbrengen van nieuw schilderwerk en het vernieuwen van de keuken, badkamer en het toilet zijn er vele klussen uitgevoerd. Voor Nijhuis houden de werkzaamheden in de buurt nog niet op. Zij blijven de komende jaren voor Openbaar Belang de onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)