Expositie Thijs Buit

Door Redactie

Zwolle – Van 2 juni tot en met 28 juni exposeert Thijs Buit met zijn schilderijen in de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie bestaat uit een serie van 44 schilderijen van dorpsgezichten, landschappen en stillevens.

1_thuis_buit.jpg

Thijs Buit is sterk verbonden met het landschap. Hij wordt geïnspireerd door vormen en kleur die het landschap heeft. In zijn werk wordt het landschap binnenste buiten gekeerd met als doel zijn intuitie op doek of papier weer te geven. Lokale gegevens verdwijnen hierdoor en het werk krijgt zijn eigen beeldtaal.

De aanleiding voor deze expositie is het feit dat Buit, die al zo’n veertig jaar woont en werkt in Rheeze, dit jaar zijn 80e verjaardag hoopt te vieren. Deze expositie, die onderdeel is van een reizende tentoonstelling, begon in Hattem, de geboortestad van Buit, en zal in oktober worden afgesloten in Almelo.

Het werk van Buit is opgenomen in diverse museale collecties zoals in Museum de Fundatie te Zwolle en Museum Henriette Polakmuseum te Zutphen evenals in particuliere verzamelingen. Tegelijkertijd met de opening van de overzichtstentoonstelling in oktober verschijnt de monografie van Buit. De expositie is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Prins Bernard Cultuurfonds en de Rabobank. Zaterdag 14 juni geeft Thijs Buit tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op het werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de schilderijen. De entree is gratis. De expositie van Thijs Buit is tot en met 28 juni gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)