Klankbordgroep voor hulp aan vluchtelingen

Foto van auteur

Zwolle – Zwollenaren en anderen die een bijdrage willen leveren aan de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen kunnen dat melden met een mail aan infozwolle@coa.nl. Tijdens de inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden, dinsdagavond om 19.30 uur in de Suyderseehal van het evenementencomplex kunnen mensen ook hun inzet aanbieden.

 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) organiseert alle aangeboden ondersteuning voor de vluchtelingen die de komende maanden in de Diezehal verblijven. Het gaat om vluchtelingen die in afwachting van een asielprocedure acuut onderdak nodig hebben. Op verzoek van het COA heeft de gemeente Zwolle daarvoor tijdelijk een deel van de IJsselhallen beschikbaar gesteld. Tijdens de inloopbijeenkomst dinsdagavond kunnen belangstellenden ook informatie krijgen over het beheersplan dat gebruikt wordt om overlast in en om de hallen zo beperkt mogelijk te houden. Mensen die daarvoor voelen kunnen bovendien deelnemen aan een klankbordgroep, die de komende periode meedenkt over hoe de opvang zo goed mogelijk georganiseerd kan worden.

Naast het mailadres waar mensen hun ondersteuning aan kunnen bieden, heeft het COA ook een telefoonnummer voor meldingen van overlast en andere opvallende zaken. Dit telefoonnummer, dat 24 uur per dag te bereiken is, is 06-55413257.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)