Epilepsie centrum SEIN bestaat 15 jaar

Zwolle – SEIN, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, viert op vrijdag 31 oktober dat zij 15 jaar in Zwolle is gevestigd. Vanuit Zwolle helpt ze patiënten uit Noord- en Oost-Nederland met moeilijke epilepsie en/of slaap-waakproblemen. Er wordt stilgestaan bij het jubileum met een feestelijk symposium voor de medewerkers.

sein_zwolle.jpg 

De vier zorgeenheden hebben elk een interactieve presentatie gemaakt vanuit het perspectief van de patiënt. Zo kan iedereen bij elkaar in de keuken kijken en zien hoe de multidisciplinaire aanpak werkt. Op deze informele manier kunnen de medewerkers van SEIN kennismaken met afdelingen waar men niet dagelijks mee te maken heeft. Het gaat om de zorgeenheden Volwassenen, Kinderen & Jongeren, Verstandelijk beperkten en het Slaap-Waakcentrum.

Veel collega’s 12.5 jaar in dienst
Naast het eigen jubileum wordt er ook stilgestaan bij het feit dat 18 collega`s dit jaar 12,5 jaar in dienst zijn en voor 1 collega is het zelfs 25 jaar geleden dat ze in dienst van SEIN is gekomen. De kliniek in Zwolle is gevestigd vlakbij Isala aan de Dr. Denekampweg 20. In Stadshagen is de kleinschalige woonlocatie Fonteinkruid. Daar woont een gevarieerde doelgroep. Naast de epilepsie is er bij de bewoners sprake van een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking en daarbij komende lichamelijke beperkingen en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. Naast Zwolle zijn er poliklinieken in Almelo, Almere, Arnhem, Groningen en Leeuwarden.

Ingewikkelde zorgvragen
Mensen die zorg ontvangen van SEIN hebben vaak moeilijk behandelbare vormen van epilepsie en zeer complexe problemen die daar soms mee samen hangen. De kracht van SEIN is de multidisciplinaire aanpak. Dat wil zeggen dat diverse vakspecialisten zich buigen over de vaak ingewikkelde zorgvragen. Medisch specialisten, gedragswetenschappers, maatschappelijk werkers, vaktherapeuten, paramedici en gespecialiseerde verpleegkundigen bijvoorbeeld.

Slaap-Waakcentrum
SEIN heeft ook een Slaap-Waakcentrum. Hier worden mensen geholpen met bijvoorbeeld slapeloosheid, narcolepsie, slaap-apneu of slaapwandelen.

Het jubileumsymposium wordt vrijdag afgesloten met een feestelijk diner.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)