Een avond met Pauline Broekema

Zwolle – De Stichting Literaire Activiteiten Zwolle organiseert op woensdag 26 november een avond met Pauline Broekema. Broekema vertelt over haar boeken en dan met name over Het Boschhuis, het boek waarmee ze zich definitief vestigde als schrijfster. Ook leest ze voor en zal ze ingaan op vragen van de aanwezigen. De avond vindt plaats in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en begint om 20.00 uur.

boschhuis.jpg 

Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Na het eindexamen havo ging ze de journalistiek in. Ze werkte bij Boom Pers, het Noordhollands Dagblad en Hier en Nu radio van de NCRV. Sinds 1984 is ze redacteur-verslaggever bij de NOS. Behalve journalist is ze ook schrijfster. Van haar hand verschenen onder meer Benjamin en In het puin van het getto. Haar grote doorbraak als auteur beleefde ze dit jaar met het prachtige en veelgeprezen Het Boschhuis. Het boek verhaalt over de geschiedenis van haar familie. Ze putte uit het archief van haar grootvader. Het Boschhuis is de geschiedenis van rauwe tabakspioniers op Sumatra, een boerenleven aan de Zuiderzee, wereldverbeteraars in een lommerrijk Utrechts villadorp en het gewelddadige einde van een naïeve droom.

De avond met Pauline Broekema is op woensdag 26 november van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle. Kaartjes voor de avond kosten € 12.50 /CJP €10.50, inclusief pauzedrankje. Reserveren is gewenst en mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)