Prinses Assepoester leidt de Deurzakkers

Foto van auteur

Zwolle – Met de leus: “Met Prinses Assepoester op het “bal” is het altijd carnaval” is op zaterdag 29 november op de receptie-feestavond van cv De Deurzakkers in residentie de Siggels de nieuwe prinses van de carnavalsvereniging bekend gemaakt! Met haar stiefzusters Halima en de jarige Petra heeft prinses Assepoester de bezoekende verenigingen in de bovenzaal ontvangen. Blaaskapel Pardoes heeft alle felicitaties weer ondersteund!

 

deurzakkers.jpg 

 

De eerste bezoekende vereniging werden al om 19.30 uur in de bovenzaal officieel welkom geheten, nadat Halima namens de stiefzusters de Hoogheid kort toegesproken had. Terwijl in de bovenzaal de medailles omgehangen werden en de “muiltjes” opgespeld, werd er in de benedenzaal al volop feest gevierd. Met het optreden van Rob Hollander en de DJ was het bezoekende publiek en de wachtende verenigingen al snel gezellig. Bij dit gezellige feestgedruis wilde Prinses Assepoester snel aansluiten.

Na de officiële ontvangst werd ze dan ook op haar eigen opkomstmuziek de zaal binnengehaald, en werd vervolgens een megapolonaise ingezet door alle aanwezige verenigingen en carnavalsgroepen op de muziek van blaaskapel Pardoes. Ook de dansmariekes van de Tonnezotters en de Oelewappers hebben hun ingestudeerde choreografieën aan onze hoogheid en het publiek laten zien. Dansmariekes horen er ook echt bij op een carnavalsfeest!

 

Ook in de benedenzaal toch even een paar officiële plichtplegingen. De “Bronzen Deur”, met bijbehorende oorkonde, werd omgehangen bij Tonnie van Groningen vanwege zijn trouwe aanwezigheid als Lid Rv11 en inzet bij diverse commissies. Emotioneel zei Tonnie de onderscheiding met trots te dragen en hij hoopt nog jaren lid te blijven.!

Nadat het de opkomstfilm van Prinses Assepoester op het scherm was vertoond werd de statiefoto onthuld waarmee ze als 47e Hoogheid en eerste Prinses van cv De Deurzakkers opgenomen is in de eregalerij van de vereniging, beklonken met “de Zwollenaar”!!

 

Het feest, waar traditioneel de Zwarte Pieten ook weer ruimschoots vertegenwoordigd waren, werd met het optreden van zanger Raymond Smit de stemming tot grote hoogte opgevoerd! Samen met de DJ werd de tegen enen nog steeds volle zaal volop feestgevierd. Helaas komt er dan om een uur toch een einde aan deze avond en danken we alle aanwezigen die er met ons een mooi en fantastisch feest van hebben gemaakt!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)