Berkum verwacht strijdend GA Kampen

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen Go-Ahead Kampen en krijgt daarmee een tegenstander die alles zal geven om de slechte serie van de laatste tijd om te buigen. “De resultaten van Go-Ahead vallen tot nu toe tegen, maar de stand zegt me niet zoveel. Dat zal voor hen alleen maar een reden zijn om er een extra schepje bovenop te gooien,” verwacht Berkum-middenvelder Frank Hoolsema.

berkum_-_ga_kampen.jpg 

Go-Ahead degradeerde vorig seizoen, samen met Berkum, uit de hoofdklasse en werd daarna door velen gezien als een kanshebber op de titel in de 1e Klasse D. Er kwam een groot aantal wisselingen in de selectie en er werd een ervaren coach aangetrokken in de persoon van Jan Korte, die in het verleden onder meer drie jaar hoofdtrainer was bij profclub Veendam. De oogst van de Kampenaren is, na een redelijke start, tot nu toe echter mager want sinds begin oktober pakte de ploeg nog maar één schamel puntje. Go-Ahead is op de ranglijst dan ook afgezakt naar de 10e plaats en de gevarenzone is inmiddels akelig dichtbij.

Vorige week verloor de selectie van trainer Korte opnieuw, maar die 3-4 nederlaag in eigen huis tegen SDV Barneveld was wel heel schlemielig. De Kampenaren kwamen tot drie keer toe terug van een afstand, waarbij de ervaren spits Jurrian Zandbergen twee goals voor zijn rekening nam. Toen Go-Ahead kort voor tijd via een penalty van Samir Merraki voor de derde keer op gelijke hoogte kwam ging men er in Kampen van uit dat er een punt kon worden bijgeschreven. SDVB kreeg echter in blessuretijd een strafschop toen Laurens van Keulen zijn directe tegenstander neerhaalde en zo liep het duel op een grote deceptie uit. “Er is geen scoren aan, we krijgen de goals veel te makkelijk tegen,” verzuchtte Zandbergen na afloop.

Krachtsverschil
Berkum deed het vorige week, na enkele teleurstellende weken, goed door uit bij DOS Kampen met 0-2 te winnen en de Zwollenaren bleven daardoor tweede op de ranglijst van de 1e Klasse D. Gezien het krachtsverschil had de overwinning bij DOSK overigens veel ruimer uit moeten pakken. Chris van der Meulen scoorde na een half uur het eerste doelpunt en ondanks een serie kansen duurde het tot ver in de tweede helft voordat Youp Kok er 0-2 van maakte. “Vorige week hebben we te weinig gescoord, maar toch is die overwinning zeker goed geweest voor ons zelfvertrouwen. Dat is mooi meegenomen met de wedstrijd tegen Go-Ahead voor de boeg, want dat is voor ons nooit een makkelijk te kloppen tegenstander geweest. Tegen ploegen uit Kampen moeten we altijd iets extra’s laten zien en is er altijd strijd. Zeker tegen Go-Ahead wil niemand bij ons verliezen,” verzekert Frank Hoolsema.

De wedstrijd tussen Berkum en Go-Ahead Kampen wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Wilco Jansen, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)