Muzikaal vuurwerk met HET Symfonieorkest

Zwolle – HET Symfonieorkest luidt het jaar in met een Weens Nieuwjaarsconcert met Italiaanse invloeden. Lichte en luchtige muziek van het hoogste niveau. Een concert dat aan het begin van het jaar niet mag ontbreken en dat geschikt is voor zowel de liefhebber als de ontdekker van klassieke muziek. Het publiek waant zich in het Wenen met zijn prachtige bals en walsen. U kunt samen met HET Symfonieorkest het jaar muzikaal inluiden tijdens het concert op zaterdag 3 januari om 20.15 uur in De Spiegel Zwolle.


nieuwjaarsconcert_het_symfonieorkest.jpg

Wenen is bekend van zijn walsen en de vele bals die daar jaarlijks zijn. Bij dit Nieuwjaarsconcert zijn het de walsen van Johann Strauss jr. die de boventoon voeren. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat juist hij degene is die de Weense wals op de kaart heeft gezet. "Dit Nieuwjaarsconcert is romantisch, bruisend en vol energie. De vocalisten Yves Saelens (tenor) en Jaco Huypen (bas), die later deze maand ook in onze bijzondere productie opera Don Giovanni spelen, geven dit Nieuwjaarsconcert extra glans. Een prachtige manier om het nieuwe jaar mee in te luiden", aldus directeur Harm Mannak van HET Symfonieorkest.

Programma

Het jaar gaat van start met de composities ‘Herlekin Polka’, ‘Morgenblätter’, ‘Einzugsmarsch’ uit ‘Der Zigeunerbaron’, ‘Tritsch-Tratsch Polka’ en ‘An der schönen blauen Donau’ van de broers Strauss. Ook worden aria’s en duetten van onder andere Rossini en Donizetti ten gehore gebracht. Solisten zijn: Yves Saelens (tenor) en Jaco Huypen (bas). Meer informatie over het Nieuwjaarsconcert of het bestellen van de laatste kaarten kan via hetsymfonieorkest.nl/muziek. Na dit concert is er de mogelijkheid om na te zitten met de musici van het orkest.

HET Symfonieorkest
Onder aanvoering van chef-dirigent Jan Willem de Vriend heeft het HET Symfonieorkest zich ontwikkeld tot een nationaal orkest met een internationaal profiel. Internationale samenwerkingspartners zoals de BBC Philharmonic en de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar en optredens in Amerika, Spanje, Frankrijk, Engeland en recentelijk in China en Zwitserland bevestigen de internationale vraag naar en reputatie van het orkest. Met een volwaardig symfonisch aanbod, educatieve projecten en vernieuwende samenwerkingen wil het HET Symfonieorkest een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)